Ellepi a plázákat a NAV, de ennek sokan örülnek

Ezúttal azonban nem kell izgulniuk az árusoknak, nem ők lesznek a célkeresztben, egészen másfajta akcióra készül az adóhatóság. Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal és országszerte több plázában és hipermarketben is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai – közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kiss Péter András szóvivő közleményéből kiderül, hogy a Budapesten kívül 11 megyében felállított rögtönzött ügyfélfogadási helyeken az szja-bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek az adóhatóság szakemberei.

Az ideiglenes ügyfélfogadási helyeken bárki jóváhagyhatja a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, leadhatja papíralapú személyijövedelemadó-bevallását, ügyfélkaput nyithat, sőt, a NAV munkatársai az 1+1 százalék elektronikus felajánlásában is segítenek.

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető netes felületen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Mindenki, aki maga készít szja-bevallást, vagy a tervezetet fogadja el, május 20-án éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról. Azok, akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében vagy a felajánlásban, hívhatják a NAV Infóvonalát is a 1819-es telefonszámon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!