Pályafelújítások lesznek Rákospalota-Újpest állomáson

Pályakarbantartási munkák előkészítése, az ahhoz szükséges anyagok szállítása és tárolása miatt Rákospalota-Újpest állomáson lezárta a vasúttársaság azt a közforgalom elől elzárt üzemi területét, melyet az autósok ideiglenesen parkolásra használtak – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

Tervezetten a 3-as metró északi szakaszának március végi megnyitásáig lehetett az autók napközbeni parkolására használni az ingatlanrészt. A megnövekedett építőanyag-szállítási és -rakodási forgalom miatt, az autók esetleges sérülésének elkerülése érdekében a vasúttársaság az ideiglenes parkolás céljára használt területre „behajtani tilos” táblát helyezett ki, felhívva ezzel a figyelmet az ideiglenes parkolás lehetőségének megszűnésére és kockázatára.

Közleményükben kitértek arra is, hogy Rákospalota-Újpest állomáson júniustól részlegesen felújítják a vágányhálózatot, az ehhez szükséges előkészítő munkálatok megkezdődtek. A felújítási munkák során három vágányt átépítenek, további kettőt megerősítenek, több kitérőt felújítanak, átépítik a gyalogos átjárókat, és helyreállítják a peronok burkolatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A munkák célja az itt áthaladó Budapest-Vác-Szob (70) és a Budapest-Vácrátót-Vác (71) vasútvonalak állomási sebességkorlátozásainak a megszüntetése, így az erre közlekedő személyszállító vonatok menetrendszerűségének javítása, valamint az utasforgalom komfortjának növelése.

A munkavégzésből kikerülő bontott anyagok elszállítása, és a terület rendezése tervezetten szeptember végére fejeződik be – olvasható a közleményben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!