Rétvári Bence: a helyben segítés a legfontosabb

Csütörtökön a Váci Polgári Est keretében ezúttal Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár volt a vendég. A programot megelőzően Rétvári Bence országgyűlési képviselővel tartottak sajtótájékoztatót.

Az EMMI parlamenti államtitkára bevezetőjében arról beszélt, hogy Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy meg kell védeni az ország határait és ellenzi a szervezett betelepítést.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy segítsük azokat, akiknek helyben van szüksége erre. Ha segíteni szeretnénk a világ szegényein, akkor semmiképpen sem a migráció a megoldás. Hiszen, ha ezt követjük, akkor évről-évre több szegény lesz. A helyes út, amit a Hungary Helps program is követ, azaz helyben segíteni – mondta. Hozzátette: az igazi humánus politika, a helyben segítés politikája.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár arról beszélt, hogy Magyarország már képes arra, hogy válságövezetekben segítsen anélkül, hogy ezzel a magyar emberektől elvonna forrásokat.

– Kiemelten támogatjuk az üldözött vallási közösségeket, az üldözött keresztényeket. Jelenleg a világon több, mint nyolcvan országban különböztetik meg hátrányosan a keresztényeket – hangzott el.

A program jelenleg is több helyen nyújt segítséget, így többek között a Közel-Keleten adnak támogatást az üldözötteknek. Azbej Tristan azt is kiemelte, hogy a Srí Lankán történt események után Magyarország az elsők között volt, aki gyorssegélyt ajánlott fel a sérült gyerekeknek és az árván maradt fiataloknak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!