Sátoros fociünnep lesz a stadionban május 12-én

Jeles évfordulókat ünnepelhet az idén a váci labdarúgás. Az adatok szerint ebben az esztendőben van százhúsz éve, hogy elődeink létrehozták az első városi egyesületet és huszonöt éve annak, hogy a magyar labdarúgás történetében harmadszor egy vidéki csapat, a Vác FC-Samsung bajnokságot nyert az első osztályban.

Az évfordulók megünneplésére a váci focikedvelők is készülnek, akik egy kis csapatot alakítottak annak érdekében, hogy egy méltó ünnepséget szervezzenek a szurkolóknak és a mai váci labdarúgóknak, illetve a bajnokságot nyert csapat játékosainak, szakvezetőinek. Ezt kedden jelentették be az egyik leghűségesebb váci főszurkoló, Lebán Tibor büféjében sajtótájékoztatójukon.

Belák Gyula, akinek nagy szerepe volt a váci sikerekben, elmondta, hogy már megkezdődött az ünneplés előkészítése. Azt tervezik, hogy az NB II-ben játszó Vác FC szezonzáró utolsó hazai meccsének szünetében kerülne sor egy köszöntésre május 12-én vasárnap. Ezt egy nagyobb program követné, amelynek egy, a stadionban felállított rendezvénysátor adna helyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Egyelőre a pénz összegyűjtése a legnagyobb feladat, ám számíthatnak az önkormányzat támogatására is – ezt már Pető Tibor alpolgármester mondta el a sajtótájékoztatón. A szervezők mások mellett megkeresték a bajnokcsapat akkori főszponzorát, a Samsung céget is, ahonnan még válasz nem érkezett.

A május 12-i meccsre várhatóan ingyenes lesz a belépés, mert azt szeretnék, ha minél több váci jönne el a mérkőzés szünetében megtartandó ünneplésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!