Szavazz a váci MOL-kutakon a Radnóti iskolára!

Április 1-én indult a MOL Helyi Érték programjának közönségszavazása országszerte 40 körzetben, körzetenként 2-3, az első fordulón továbbjutott civil szervezet van versenyben. Pest megye egyik körzetében a váci Kis Herceg Alapítvány a Radnóti Miklós Általános Iskola Tanulóiért, a Sződligeti Jubileumi Alapítvány, a Szőnyi István Baráti Kör pályázata jutott tovább a MOL Helyi Érték Programjának közönségszavazására.

Minden körzetben a helyi lakók vagy ott átutazók dönthetnek a győztesről  április 22-ig, a kijelölt MOL töltőállomásokon leadott szavazatukkal. A nyertesek egyenként félmillió forintos támogatásban részesülnek.

Az Adj lendületet helyi közösségednek! mottójú MOL Helyi Érték Programra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat vesz részt azon a közönségszavazáson, melyet 2019. április 1. és 22. között tartanak a MOL töltőállomásokon – így a két vácin is -, országszerte 40 körzetben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meglepetés koncert szombaton Vácon, két helyszínen

„Először indítottuk el az egész ország civil szervezeteit megmozgató programunkat, méghozzá annak érdekében, hogy helyben született kezdeményezéseket és összefogásokat támogassunk. Országszerte népszerű volt a kampány, a várakozásunknak megfelelő számú pályázat érkezett be, sőt Kelet-Magyarországról kiugróan sokan jelentkeztek. Az elbírásánál előnyt élvezett az önkéntesség és a fenntarthatóság szemléletének érvényesítése, valamint az innovációs fókusz” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására összesen 20 millió forintos kerettel hozta létre a MOL Helyi Érték Programot, melyre négy kategóriában lehetett pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Egy lépéssel közelebb a körkörös gazdasághoz

Szavazzunk, hogy nyerjen a Váci Radnóti Általános Iskola!

Fontos kihívás az iskola életében, hogy versenyben vannak a MOL Alapítvány által meghirdetett pályázaton, ahol már a második fordulóba jutottak, két másik környékbeli szervezettel együtt.

A Kis herceg Alapítvány a Radnóti Miklós Általános Iskola Tanulóiért Deákváron (Vác) a szülőkkel, pedagógusokkal, helyi lakosokkal együtt egy féléves közösségfejlesztő programsorozatot tervez Érték hatványozó címmel. A családi programokban a gyerekek jutnak a főszerephez. Lesz sportkóstoló, életmódtanácsadás, szűrővizsgálatok, művészeti pályázat, gyapjú-gyöngy-üvegfestés, kreatív foglalkozások, főzőverseny, geocaching (kincskereső játék).

Céljuk, hogy továbbadják a helyi hagyományokat és egyben a szabadidő kulturált eltöltésére, az egészség- és környezettudatos magatartásra, a másik ember tiszteletére nevelni fiataljaikat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meggyűrűztek három kerecsensólyom fiókát, de aztán baj történt

Ehhez azonban az szükséges, hogy az ő pályázatuk kapja a legtöbb szavazatot. Kérnek minden jó szándékú embert, hogy támogassák az alapítvány kezdeményezését és szavazzanak rájuk a  MOL töltőállomásokon.

A legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet 500 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához. Szavazni április 1. és 22. között lehet. Bővebb információ: www.molalapitvany.hu. (képünkön: a kisváci MOL-kút)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!