Testvérmegyénkbe látogat Ferenc pápa június 1-jén

Ferenc pápa június 1-én fél 10-kor Bákóba indul, ahonnan 10 óra 10 perckor száll fel helikoptere a Hargita megyei Csíkszereda felé. A stadionban landol, onnan indul a csíksomlyói kegyhelyre, majd a szentmise helyszínére, ahol szentbeszédet mond. Csíkszeredából helikopteren indul Jászvásárra, ahol a római katolikus székesegyházat látogatja meg, ezt követően a kultúrpalota előtti téren találkozik a fiatalokkal és a családokkal.

pontifex.ro honlapon regisztrálni kell Ferenc pápa csíksomlyói látogatására. A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők lehetőleg csoportosan, a plébániáknak megfelelően jelentkezzenek.

hirdetés

Szeretettel várják a csoportokat, egyéneket, családokat, papokat (koncelebrálni, áldoztatni), szerzeteseket, betegeket, mozgáskorlátozottakat, a regisztrációnál előnyben viszont a csoportok részesülnek.

A regisztráltak e-mailben kapnak visszajelzést. Minden regisztrált személy egy vonalkódos belépőt kap, amit otthon kinyomtathat. A belépők személyre szólnak. E nélkül nem lehet majd bejönni a biztonsági zónákba, csak távolról, kivetítőkön keresztül lehet majd követni az eseményeket. Mind a regisztráció, mind a belépőkártya ingyenes, pénzbe legfeljebb a postaköltség kerülhet, ha valaki ebben a formában igényli. Ha csak lehet, az érdeklődök ne autóval érkezzenek a június 1-jei eseményre, mivel a zsúfoltság miatt nem lesz lehetőség parkolni. Autóval, busszal csak külön engedéllyel zarándokcsoportok jöhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mostantól olcsóbban meg lehet úszni, ha elfelejtettünk fizetni az autópályán

Minden csoport hozhat ugyanakkor egy templomi, lelkiségi lobogót, viszont ne jelenjen meg/ne hangozzék el semmiféle olyan szlogen, társadalmi üzenet, ami a zarándoklat szellemétől idegen.

A pápai szentmise állandó részei latinul hangoznak majd el, az énekek magyarul, a szentatya olaszul szól a hívekhez, amit magyarra, románra és angolra is lefordítanak. Ugyanakkor okostelefon és rádió segítségével követhető lesz az esemény angolul, románul és igény szerint más nyelven is.

A pápalátogatással kapcsolatos összes információ ITT olvasható. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!