Több jelentős forgalmi változás lesz az M2-esen

Gyors ütemben haladnak a munkálatok a Budapest-Vác szakaszon: az M2 autóúton és a 2. sz. főúton is változik a forgalmi rend – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az M2 autóúton elkészült a Budapest irányába tartó pályaoldal, így az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, várhatóan április 18-án a kivitelező áttereli a forgalmat az újonnan megépült, Budapest irányába tartó bal pályára.

Az új pályaszakaszon 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett. Eközben a 2. sz. főúton is elindulnak a munkálatok: tervezetten április 23-án megkezdi a kivitelező az új körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak építését.

Az M2 gyorsforgalmi út 29-37 kilométerszelvényei között nem csak a bal pálya építése fejeződött be, hanem az új sződligeti és a meglévő Vác déli csomópontnál tervezett új hidak, illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek. A kivitelező elvégezte a szükséges közműkiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai, valamint környezetvédelmi munkákat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződ és Sződliget irányába vezető új útszakaszok is, melynek köszönhetően a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett a Budapest és Vác irányába történő fel- és lehajtás a továbbiakban ebben a csomópontban bonyolódhat le 40-60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A Dunakeszi-Fót forgalmi csomópontban a fóti úton előre láthatóan április 17-én kezdi meg a kivitelező az M2 autóút feletti híd szegélybontási és építési munkáihoz szükséges ideiglenes forgalomtechnika kiépítését. A gépjárművek sávelhúzással továbbra is 2×1 sávon közlekedhetnek majd 40 km/h-s sebességkorlátozás mellett, azonban a gyalogos és kerékpáros közlekedés szünetel a felújítás befejezéséig.

A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 őszére fejeződhet be.

Az új összekötő út a 2. sz. főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új külön szintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között teremt kapcsolatot. A beruházás itt is a következő szakaszába érkezett, így a kivitelező az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően várhatóan április 23-án megkezdi a 2 sz. főút átépítési munkálatait Dunakeszi és Göd települések között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A terelés első ütemében 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett továbbra is 2×1 sávon haladhat a forgalom a 2 sz. főúton. A munkálatok miatt ideiglenesen lezárják a Névtelen utcát, a 2 sz. főúton Budapest irányába tartó forgalmi sáv mellett pedig ideiglenes buszmegállót alakít ki a kivitelező. Ez a forgalmi rend előreláthatóan május közepéig áll fenn.

Az építők kérji a közlekedők türelmét, és fokozott figyelmét. A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!