Tollaslabda Diákolimpia országos döntő Vácott

Az idén először rendezték meg Vácott a tollaslabda Diákolimpia országos döntőjét március utolsó hétvégéjén. A Magyar Tollaslabda Szövetség összesítése alapján a nagyszabású sporteseményen közel 450 sportoló vett részt, akik összesen 1059 meccset játszottak 6 korosztályban A/B kategóriában.

A három napos rendezvényt megyei és területi fordulók előzték meg; hét kiemelt terület legjobb négy helyezettje juthatott el Vácra, az országos bajnokság helyszínére.

A váci és Vác környéki gyerekek nagyon jó eredményeket értek el ezen a versenysorozaton. Ők a Verőcén működő VIDE Egyesület égisze alatt, Bartha Enikő tollaslabdaedző vezetésével készültek fel a megmérettetésre.

Eredmények: Havasi Nóra 2. hely (III. korcsoport); Lengyel Flóra 3. hely (II. korcsoport); Kiss Boglárka 5. hely (IV. korcsoport); Simon Eszti 5. hely (III. korcsoport); Csomó Panna 11. hely (IV. korcsoport).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A szakvezetők nagyon büszkék a verőcei egyesület korábbi két sportolójára is, Spiesz Mátyásra és Csobod Marcellre, akik már a magyar válogatottkeret tagjaként – pályafutásuk folytatásaként a Vízmű SE játékosaként – „házi döntőt” játszhattak, és igen bravúros meccs alapján döntötték el az ezüst- és aranyérem sorsát a legidősebbeknek szánt tollabdás kategóriában.

A több éve működő Verőcei Ifjúsági és Diáksport Egyesület tollaslabda szakosztálya jelenleg több mint húsz gyermekkel foglalkozik, akiknek már több mint fele leigazolt versenyző.

A verőcei sportcsarnok kiváló lehetőséget biztosít a helyi és környékbeli, különböző korú, tollaslabdázni vágyó gyerekek számára. A gyermekek mellett a felnőtt szabadidős sportolóknak is lehetőségük van rendszeresen tollaslabdázni.

Aki kedvet érez, hogy kipróbálhassa ezt az igen nehéz, de szép sportágat, csatlakozhat a csapathoz, hiszen a játék, mozgás és versenyzés mellett számos előnye van a csapatban végzett sporttevékenységnek; a gyermekek és felnőttek között is sok esetben igen jó kapcsolat és barátság alakul ki, nem csak az egyesületen belül, hanem a környező települések sportolóival is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Ez a hangulat jellemezte a legutóbbi rendezvényt is, ahová nagy létszámmal kísérték el a versenyzőket a csapattársak, tanárok, családtagok és barátok – akik hangos és lelkes szurkolásukkal járultak hozzá a csapat eredményeihez.

Végül néhány gondolat a gyerekektől, hogy milyen élményekkel tértek haza a tollaslabda Diákolimpia országos döntőjéről:

Havasi Nóra: „Hét éves korom óta tollasozom és célom, hogy válogatott játékos legyek.”

Lengyel Flóra: „Nagyon sokat segített, hogy ismerős helyen tollasozhattam, közel az otthonomhoz és sokan bátorítottak.”

Kiss Boglárka: „Életem első országos Diákolimpiája volt, nagyon örültem a jó helyezésnek és annak, hogy rengetegen szurkoltak nekem.”

Csomó Panna: „Három éve tollasozom, boldog voltam, hogy részt vehettem a Diákolimpián, szeretnék jövőre is kijutni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Simon Eszti: „Az volt a nagy álmom, hogy kijussak az országos döntőre és nagyon örülök, hogy pont akkor sikerült, amikor Vácon rendezték meg.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!