Balog Zoltán fóruma Vácon: a migrációt kezelni kell

A Fidesz-KDNP Európa parlamenti választási kampányindító fórumának díszvendége volt Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke múlt héten a Váci Dunakanyar Színházban. A politikus kiemelte: úgy látja, Magyarországot elsősorban a migrációtól kell megvédeni. Szerinte a május 26-i választás is arról szól, hogy képesek vagyunk-e összefogni a problémával kapcsolatban.

„Azért kampányolunk már hetek óta, mert fontos számunkra az európai uniós választás tétje” – ezt Rétvári Bence országgyűlési képviselő mondta bevezetőjében. „Nagyon fontos, hogy Európa ne csak egy földrajzi jelző legyen a következő generáció számára, hanem egy kultúra és civilizáció is egyben. És ennek érdekében nagyon fontos most a választás, hiszen jól láthatóan Brüsszelből nagyon sokan szeretnék lecserélni Európa lakosságát. Mi magyarok, és mi, közép-európaiak azt is mondhatjuk, meg szeretnénk védeni a külső határokat és meg szeretnénk védeni az európai civilizációt” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Magyarországnak van mit megvédenie – hívta fel a figyelmet Balog Zoltán. Hozzátette: elsősorban a migrációtól kell félteni értékeinket, kultúránkat.

„Arról fog szólni az európai uniós választás az elkövetkező időszakban, hogy képesek-e azok egymást erősíteni és támogatni, akik meg akarják állítani a bevándorlást. Azt látjuk, hogy az ellenfelek – sajnos ezek között még konzervatív politikusok és politikai erők is vannak, de elsősorban a balliberális erők – összefognak és mindenfajta trükkös módszerekkel próbálnak bennünket abba a helyzetbe hozni, hogy Európa számára magától értetődő legyen az, hogy a hiányzó munkaerőt, a hiányzó gyermekeket a migrációból származó népességgel pótoljuk. Mi ezt az utat elutasítjuk” – mondta.

Lapunk kérdésére, nem tart-e attól, hogy a választás után létrejön az oly sokat emlegetett kétsebességes Európa, Balog Zoltán azt mondta: tulajdonképpen már most ebben a helyzetben vagyunk. Az unió vezető államai nem tartják annyira fontosnak a keleti régió felzárkózását, mint az ott élők, s ez egyenlőtlenségeket teremt hosszabb távon is. Ez számunkra elfogadhatatlan.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A választási fórum telt házzal zajlott le, ahol nem csak váciak, hanem a környező település elkötelezett aktivistái is részt vettek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!