Elballagtak a Piár végzős diákjai

Május 3-án 83 végzős diák ballagott el a Piarista Gimnáziumból. A hagyományoknak megfelelően a ballagás az iskola bejárásával kezdődött déli 12 órakor csengőszóra az iskola tanulóinak sorfalai között, egy-egy szál fehér rózsával a ballagó diákok kezében.

Méltóságteljes és ünnepélyes menetben ballagási énekeket zengedeztek Horváth Tamás tanár úr vezetésével. A ballagási menetet az iskolazászló vezette, melyet felváltva vitt három 12. évfolyamos diák, majd az igazgató, és a három ballagó osztály diákjai meneteltek.

A ballagás legbensőségesebb pillanatai a piarista templomban történtek meg, egy rövid imádságban adtak hálát a jó Istennek az iskolában töltött évekért. Majd a rendházon keresztül ismét visszatértek az iskolába, hogy az emeleti folyosókat is bejárják.

Az első emeleti előtérben a ballagókat a kilencedikesek várták, és feltűztek nekik egy-egy szál gyöngyvirágot. Eközben a szülők, rokonok, tanárok, ismerősök a székesegyházban gyülekeztek. A végzősök a dómba érve a szentélyben foglaltak helyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Lobmayer Imre atya tolmácsolta a piarista tartományfőnök úr, Szilvásy László SchP köszöntő szavait. Majd Kalász Ákos igazgató, aki egyben a 12.B osztályfőnöke, mondott búcsúztató beszédet. Kovács Sára a tizenkettedikesek nevében köszönte meg az iskola falai között töltött éveket. Szesztay Ákos pedig a tizenegyedikesek képviseletében mondta el búcsúszavait.

A köszöntések, búcsúzások után következett a hálaadó szentmise, melynek főcelebránsa Vass Bálint SchP atya volt. A virágok és ajándékok átadására már az osztálytermekben került sor.

Kívánunk minden végzős diáknak sikeres érettségi vizsgákat és boldog életet! (Kőhegyi Bernadett)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!