Ebben a szuperkocsiban halnak meg a legtöbben

Egy friss összeállításból az is kiderül, mely márkákat éri a legtöbb baleset. A KSH adatai alapján összeállítást készített a Pénzcentrum.hu arról, hogy milyen típusú autóban és milyen napon, milyen időszakban halnak meg a legtöbben az utakon.

Az összeállításból kiderül, hogy a legtöbb baleset arányaiban az Opeleket érte tavaly (1398 baleset, 59 halálos), második a Suzuki (1236 és 35), de Mercedesben vesztik a legtöbben életüket. A 10 ezer kocsira jutó halálos balesetek száma a Citroen esetében a legkevesebb.

Érdekesség, hogy KIA 110 esetben csattant, ebből 4 volt a halálos baleset, a Volvo aránya még jobb, 116 esetből csak 3 volt halálos. Az összes baleset arányát tekintve, 10 ezer autóra vetítve a legkevesebb a Toyotákkal történt, 22,58 darab. A KIA sincs sokkal elmaradva (23,22) és arányaiban Mazdákkal is viszonylag kevés baleset volt (23,95).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Naponta egyébként kevesebb mint egy (összesen 318) ember halt meg autó által okozott közlekedési balesetben, súlyosan 2750 ember sérült meg.

A 25 évet felölelő adatok szerint az egyik legtöbb – összesen 192 – baleset 2013. március 14-én történt, amikor egy nagyon hirtelen jött lehűlés és óriási havazás miatt számos út vált rendkívül csúszóssá, járhatatlanná.

2017-ben a 4-es főúton volt a legtöbb autóbaleset: itt 227 balesetből 22 végződött halállal. A második helyen az M3-as autópálya áll 128 balesettel, köztük 3 halállal végződő tragédiával.

Az RTL Házon kívül című műsora kiderítette azt is, hogy az M0-s körgyűrű szinte minden kilométerére jut egy baleset. Az adatok szerint a fővárosban az Andrássy úton volt a legtöbb baleset, kilométerenként 18,5, utána a József körút jön 18,4-gyel, majd pedig a Margit körút 11,1-gyel. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!