Gondban a váci foci: Zsolnai Diósgyőrbe igazolt

Vácról érkezik a DVTK első nyári igazolása: Zsolnai Richárd július 1-től a DVTK játékosa – jelentette be a diósgyőri csapat a friss hírt. Ezzel egy újabb gólerős játékos távozik csapatunktól, ám döntése érthető: az NB II-ben a középmezőny végén záró gárdában játszani nem valami felemelő érzés és ez a helyzet perspektívát sem ad.

Zsolnai Richárd Budapesten született, és a közeli Érden lett igazolt labdarúgó. Rövid időt töltött két budapesti utánpótlás együttesben, majd 14 évesen Vácra igazolt. Eredményes utánpótlás szezonok után 2013-ban bemutatkozott a Vác FC felnőtt csapatában. A 2014/2015-ös szezonban 27 NB III-as mérkőzésen 17-szer talált be az ellenfelek hálójába, így 19 évesen alaposan hozzájárult a Vác feljutásához.

A ballábas középpályás az NB II-ben is folyamatosan kezdőként kapott szerepet, az idei bajnoki kiírásban 35 mérkőzésen 11-szer volt eredményes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Érdekesség, hogy 2019. március 22-én egy DVTK – Vác FC felkészülési mérkőzésen már megszerezte első gólját a DVTK Stadionban.

– Zsolnai Richárd egy ballábas, támadó típusú, nagyon kreatív középpályás, aki gólokat is tud rúgni – nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – A középpályán több poszton is bevethető. A tudása alapján kiemelkedett az NB II-es mezőnyből. Sok kérője akadt, de hála Istennek úgy gondolom, hogy mi időben léptünk és januárban meg tudtunk állapodni. Átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd pedig szerződést kötöttünk. Nagy erőssége lesz a csapatnak.

– Az volt a legfőbb célom, hogy az élvonalban játszhassak. Volt más megkeresésem is, de a DVTK volt a szimpatikusabb – nyilatkozta Zsolnai Richárd. – Egyedülálló szurkolótábora van a klubnak, ezt most az Újpest ellen is bebizonyították, de egész évben kitartóan biztatták a csapatot. Jó csapatnak tartom a Diósgyőrt. Több játékost személyesen is ismerek. Igyekszem majd minél jobb teljesítményt nyújtani, hogy bebizonyítsam, érdemes volt leigazolni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!