Jubileum: 25 éve lett bajnok a Vác az NB I-ben

2019-ben százhúsz éves a váci labdarúgás, illetve huszonöt esztendeje, 1994-ben, Vác FC-Samsung néven nyerte meg mindmáig egyetlen NB I-es bajnoki címét a Vác labdarúgócsapata. Mindezek alkalmából a vasárnapi, Tiszakécske elleni NB II-es bajnoki mérkőzés szünetében és lefújása után ünnepségre kerül sor a váci stadionban – írja meg a Nemzeti Sport Online.

Bodonyi Béla, a szervezőbizottság elnöke az NSO-nak elmondta, hogy a köszöntések a 17 órakor kezdődő NB II-es bajnoki meccs szünetében kezdődnek, ekkor az 1994-es NB I-es bajnokcsapat játékosai és edzői bevonulnak a pályára, ahol a szurkolók köszönthetik őket. Bodonyi hozzátette, hogy a bajnokcsapat labdarúgói közül Dzurják József és Halász Sándor kivételével mindenki jelen lesz.

A másodosztályú bajnoki meccs lefújása után, 19.20 órakor díjátadás következik, többek között Rétvári Bence, az EMMI államtitkára, Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, illetve Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója emlékérmet ad át a 25 éves bajnokcsapat játékosainak, edzőinek és vezetőinek. A fennállásának 120 éves jubileumát ünneplő váci labdarúgás alkalmából is lesz díjazás, ezen apropóból szintúgy emlékérmet kapnak majd személyek, cégek, újságírók és szurkolók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tíznapos karanténba került Szilágyi Zoltán

Az est folyamán a hangulatról DJ Spigiboy, azaz Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere gondoskodik, az esemény vacsorával zárul.

A program keretében korábban szó volt egy gálamérkőzésről is, de erre végül nem kerül sor.

Érdekesség, hogy Nyilas Elek, a váci bajnokcsapat tagja kettős minőségében lesz jelen a rendezvényen, hiszen ő a váciak vasárnapi ellenfelének, a Tiszakécskének a szakmai igazgatója. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!