Jubileum: 25 éve lett bajnok a Vác az NB I-ben

2019-ben százhúsz éves a váci labdarúgás, illetve huszonöt esztendeje, 1994-ben, Vác FC-Samsung néven nyerte meg mindmáig egyetlen NB I-es bajnoki címét a Vác labdarúgócsapata. Mindezek alkalmából a vasárnapi, Tiszakécske elleni NB II-es bajnoki mérkőzés szünetében és lefújása után ünnepségre kerül sor a váci stadionban – írja meg a Nemzeti Sport Online.

Bodonyi Béla, a szervezőbizottság elnöke az NSO-nak elmondta, hogy a köszöntések a 17 órakor kezdődő NB II-es bajnoki meccs szünetében kezdődnek, ekkor az 1994-es NB I-es bajnokcsapat játékosai és edzői bevonulnak a pályára, ahol a szurkolók köszönthetik őket. Bodonyi hozzátette, hogy a bajnokcsapat labdarúgói közül Dzurják József és Halász Sándor kivételével mindenki jelen lesz.

A másodosztályú bajnoki meccs lefújása után, 19.20 órakor díjátadás következik, többek között Rétvári Bence, az EMMI államtitkára, Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, illetve Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója emlékérmet ad át a 25 éves bajnokcsapat játékosainak, edzőinek és vezetőinek. A fennállásának 120 éves jubileumát ünneplő váci labdarúgás alkalmából is lesz díjazás, ezen apropóból szintúgy emlékérmet kapnak majd személyek, cégek, újságírók és szurkolók.

Az est folyamán a hangulatról DJ Spigiboy, azaz Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere gondoskodik, az esemény vacsorával zárul.

A program keretében korábban szó volt egy gálamérkőzésről is, de erre végül nem kerül sor.

Érdekesség, hogy Nyilas Elek, a váci bajnokcsapat tagja kettős minőségében lesz jelen a rendezvényen, hiszen ő a váciak vasárnapi ellenfelének, a Tiszakécskének a szakmai igazgatója. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!