Június 16-án zárul az OTP társasházi pályázata

Kevesebb mint 3 hetük maradt a társasházaknak, hogy akár több mint egymillió forint vissza nem térítendő felújítási támogatásra pályázzanak az OTP Business-nél. Az idén tizenegyedik alkalommal meghirdetett Társasházi Pályázat 15 lakóközösséget, összesen 12 millió forinttal támogat. 

A társasházak és a lakásszövetkezetek már február 11-étől pályázhatnak három kategóriában – Ezermester, Biztonság és Közösségépítés – az OTP Business vissza nem térítendő támogatására. Az idén 11 éves kezdeményezés célja a társasházak környezetének korszerűsítése és szépítése, a közösségi élet kialakításának, illetve fenntartásának támogatása, valamint a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések ösztönzése. Az érintetteknek azonban már csak néhány hetük maradt a június 16-ai határidőig, hogy a pályázat weboldalán található egyszerűsített űrlap kitöltésével benyújtsák jelentkezésüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Országszerte több tucat lakóközösség mindennapjait könnyítette vagy szépítette meg az elmúlt évtizedben a Társasházi Pályázat. A legtöbb ilyen beruházást tapasztalataink szerint pusztán forráshiány miatt halogatják, ám a támogatásokkal rövid időn belül elérhetővé válnak a lakók által évek óta vágyott fejlesztések – mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója az enpenzem.hu-nak.

A szakmai zsűri kategóriánként öt pályázatot díjaz. Emellett a nyertes pályázatokat benyújtó közös képviselők vagy lakók további 100 ezer forint értékű ajándékutalványt kapnak. Egy lakóközösség egyszerre több kategóriában is adhat be pályázatot, és több célra is nyerhet támogatást. Azoknak a lakóközösségeknek, amelyeknek korábban nem volt bankszámlájuk az OTP-nél, és a pályázat miatt nyitnak, 6 hónapig számlavezetési díjat sem kell fizetniük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Díjazás mindhárom kategóriában:

  • I. helyezés:     1.300.000 Ft
  • II. helyezés:    1.000.000 Ft
  • III. helyezés:   800.000 Ft
  • IV. helyezés:   600.000 Ft
  • V. helyezés:    300.000 Ft

Kategóriák:

  • EZERMESTER: energetikai és strukturális fejlesztés, zöld beruházás, üzemeltetési fejlesztés, hulladékgazdálkodás, stb.
  • BIZTONSÁG: védelem és biztonság, akadálymentesítés, tűz- és vagyonvédelem, stb.
  • KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS: közösségi terek, játszótér, kertrendezés, kerékpártároló

A pályázatról korábban részletesen itt lehet olvasni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!