Katalizátorokat vágtak le Vácott is parkoló autókról

Egy erdőkertesi férfit és egy isaszegi nőt fogtak el Nógrád megyében, parkoló autók katalizátorát vágták le és lopták el az ország több részén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel. Kiss Gábor elmondta: a nyomozás adatai alapján a 28 éves férfi február 10. és május 14. között különböző napszakokban az ország több településén – Salgótarjánban, Gyöngyösön, Jobbágyiban és Vácon – összesen nyolc parkoló autó katalizátorát vágta le és lopta el.

A férfinak négy esetben segítséget nyújtott 29 éves élettársa is. A tolvajok ipari létesítmények vagy kórház előtt parkoló járművekről éppúgy loptak, mint iskola előtt álló autókról.

Kiss Gábor közölte: az ügyben a pásztói rendőrkapitányság folytat eljárást, és azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak máshol is követettek-e el hasonló bűncselekményt. Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte az erdőkertesi férfi letartóztatását.

A cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, több büntetőeljárás is folyik ellene, 2019 májusában az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni – tette hozzá.

A férfi élettársa szabadlábon védekezhet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!