Kátyúk, úthibák bejelentése: mindennek rendje van

Az ember olykor dühös, ha autója egy mély kátyúban döccen és mindjárt arra gondol, fel kellene hívni az illetékeseket és jól leteremteni őket. Az egyik váci polgár azonban pórul járt, mert nem talált sem telefonszámot, sem email címet a Magyar Közút váci kirendeltségéhez, ezért mérgében levelet írt a városháza honlapján megtalálható, A polgármester válaszol című rovatba. Mint kiderült, az információkat nem ott kereste, ahol vannak.

Az állami cégtől érkezett hivatalos válasz szerint a www.kozut.hu honlapja januártól új funkcióval bővült az elektronikus ügyfélszolgálat bevezetésével. Az Ügyintézés – E-ügyfélszolgálat – Bejelentések, Érdeklődések, Panaszok  menü kiválasztásával lehetősége van az adott megyére vonatkozóan bejelentéseket tenni.

A város honlapján is a megadott telefonszámon munkaidőben (hétfőtől péntekig 07 és 15 óra 20 között) teheti meg bejelentéseit bárki, elektronikus úton pedig a fent megadott honlapon keresztül. „Tájékoztatom továbbá, hogy a Magyar Közút, mint önálló társaság, internetes megjelenéséről a Váci Városfejlesztő Kft.-től függetlenül gondoskodik, a Váci Polgármesteri Hivatallal a vac.hu oldalon megtalálható elérhetősége tekintetében működik együtt” – írják.

A kátyúk és más úthibák tekintetében a város belterületén lévő közutak kezelését a két társaság együttesen végzi. A nagy átmenő forgalmú, országos közút minősítésben üzemeltetett útjaink – mint például a Balassagyarmati út, Árpád út, Csányi körút, Szent László út, Kosdi út, Rádi út, Gödöllői út – üzemeltetését a Magyar Közút végzi, ezeknél tehát az állami cég illetékes. A többi esetében a Váci Városfejlesztő Kft.

A Váci Városfejlesztő hibabejelentéseket fogad a honlapján keresztül elérhető hibabejelentő rendszerén keresztül regisztrációval. Bejelentést telefonon a központi 27/510-107-es számon lehet tenni, vagy email-ben is, melyet az info@vacholding.hu címre lehet küldeni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!