Madáchos siker: a fiúk aranyérmesek, a lányok hetedikek

Miskolcon rendezték meg a 2018/2019-es tanév Diákolimpiájának kézilabda B-kategóriás országos döntőjét. A négynapos versenyen az V-VI. korcsoport képviselői küzdöttek meg egymással, hogy a torna végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. Az egyik aranyérem a váci Madách gimnáziumnak jutott!

A versenysorozatra összesen 145 iskolai csapat nevezett, közülük került ki az országos döntő 16 legjobb fiú, és 15 legjobb leány csapata. A 14 fős csapatok az V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) mérkőztek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért. A verseny egyszerre négy helyszínen, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, a Herman Ottó Gimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium, valamint a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tornacsarnokában zajlott.

A fiúknál az első helyen a Váci Madách Imre Gimnázium, a második helyen a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, míg a harmadik helyen a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus iskola csapata végzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A lányoknál Pest megyét szintén a Váci Madách Imre Gimnázium tanulói képviselték, ők a hetedik helyen végeztek.

A fiú csapat tagjai: Lestyán Máté, Pusztai Armand, Molnár Botond, Koczúr Gábor, Filip Dávid, Soós Rajmund, Szekeres Nándor Gerber Dominik, Rostás Gergely, Németh Máté, Szabolics Gergely, Pálffy Krisztián.

A lány csapat tagjai: Kovács Zoé Boglárka, Prontvai Fanni, Holczer Dorottya, Jelovác Jázmin, Weszter Laura, Kiss Vivien, Bálint Zsófia, Rodák Anna, Bobák Emese, Korbely Nikoletta, Csapláros Anna, Tóth- Antal Rebeka,Tolnai Dorina, Kiss Lili Hanna. 

A felkészítő tanár Steidl Anna, a kísérő tanár pedig Wágner Bálint volt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!