Mit keres Hawking a Fut a Vácon?

Már célegyenesben van a 29. fut a Vác, amit június 2-án délelőtt rendeznek a Szérűskertben. A több mint 500 előnevezőnek a verseny előtti napon (június 1., szombat) Boronkay iskolában van lehetősége átvenni a rajtszámokat, de ugyanezt megteheti a verseny reggelén, a helyszínen is.

Aki május 29-ig nem nevezett a versenyre, az a futás előtti napon és a verseny reggelén ezt pótolhatja helyszíni nevezéssel.

Az idén is készült egyedi póló a versenyre – amit a nevezők között sorsolunk és a hosszabb távok előnevezői kapják – ami meghökkentő módon az elmúlt évben a csillagokba távozott Stephen Hawkingot, híres kódolt idézetét ábrázolja.

A verseny szervezői így akartak emléket állítani a világ egyik legnagyobb elméjének, akinek a fizikusok, csillagászok megállapításait sikerült az emberek nyelvére fordítva mindenki számára elérhetővé tenni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Kevesek tudják a súlyos betegsége miatt kerekesszékbe kényszerített tudósról, hogy fiatalkorában ő is sportoló volt, versenytáncosként komoly eredményeket ért el. Visszaemlékezéseiben azt írta, élete egyik legnagyobb eseménye az volt, amikor ő nyithatta meg a Londoni Paralimpiát, a fogyatékkal élő sportolók olimpiai versenyét.

Fussunk hát egy jót, és emlékezzük egy csodálatos elmére! A verseny részletei a www.futavac.hu honlapon elolvashatók.

A póló üzenetét, a futás és a rajta látható személy kapcsolatát fejtsd meg, és küldd el válaszlevélben, én meg küldöm a pólót az első megfejtőknek. (Bíró György)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!