Most érdemes panziót nyitni a Dunakanyarban

A Balaton után a Dunakanyar térségére kiírt, 750 millió forintos keretösszegű pályázattal folytatódik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében indult országos szálláshely-fejlesztés, idézi az MTI a Világgazdaság cikkét, melyet az index.hu szemlézett.

A Dunakanyart kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánították. Új panzió létesítésére legalább 55 millió, legfeljebb 300 millió forint értékben nyerhető el támogatás a beruházási költség feléig. A támogatásra azok a szálláshelyek is pályázhatnak, amelyek működése tavaly szünetelt, de korábban panzióként üzemeltek, és azok a működő szállodák vagy panziók is, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A pályázat nyerteseinek vállalniuk kell, hogy a támogatott beruházást három év alatt, vagyis 2022 végéig befejezik, 360 napon át nyitva tartanak, és megszerzik a három- vagy négycsillagos minősítést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Borházat avattak Pencen

Pluszpontokat szerezhetnek a pályázók többek között a környékbeli turisztikai szolgáltatók csomagajánlatainak tervezett értékesítésével, ha helyi jelentőségű fejlesztési vonzerőhöz kapcsolódik a beruházás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!