Összbírói értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken

A Budapest Környéki Törvényszék (BKT) május 22-én összbírói értekezletet tartott, amelyet évértékelő sajtótájékoztató előzött meg. A média képviselői tájékoztatást kaptak dr. Gerber Tamástól, a BKT elnökétől, a Törvényszék 2018. évi eredményeiről – külön kiemelve, hogy a BKT illetékességi területén működő járásbíróságok kimagaslóan jól teljesítettek az időszerűség terén –, a beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a munkafeltételek javításáról és a bíróságok nyújtotta ügyfélbarát megoldásokról. Ezeken felül kitért a megújított Nyitott Bíróság Program és a Tanúgondozás és Áldozatvédelem Program kiemelt jelentőségére.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke döntésének köszönhetően hamarosan új székházba költözhet a Törvényszék, a beruházás részleteiről dr. Németh Zoltán, a BKT székházprojekt tagja adott tájékoztatást.

A sajtótájékoztató után megtartott összbírói értekezleten jelen voltak dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Gerber Tamás, dr. Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke és Nagyné dr. Drahos Ibolya, a Budapest Környéki Törvényszék Bírói Tanácsának elnöke. Dr. Gerber Tamás részletesen ismertette a Törvényszék 2018. évi munkáját, valamint átadta az emlékgyűrű és emlékplakett kitüntetéseket.

Nagyné dr. Drahos Ibolya elmondta: a tanács kiemelt feladata a 2018-as évben is a bírói álláshelyekre pályázók meghallgatása, pályázatainak elbírálása és pontozása volt. Dr. Ribai Csilla beszédében méltatta a Budapest Környéki Törvényszék bíróinak, igazságügyi alkalmazottainak munkáját.

Dr. Handó Tünde köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar igazságszolgáltatás Európa élvonalába tartozik, mely a magyar bírósági szervezetben dolgozók kiváló munkájának eredménye. A magas színvonalú ítélkezési tevékenység elősegítése érdekében kiemelt stratégiai célkitűzés a tárgyi feltételek biztosítása, így a Budapest Környéki Törvényszék új székházprojektjének, az Érdi Járásbíróság, valamint a Dunakeszi Járásbíróság új épületének megvalósítása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!