Rossz hír: a hét végéig kell várnunk a felmelegedésre

Bár tavasz van, sőt egyre inkább nyárnak kellene lennie, az időjárást a városban és környékén, de szerte az országban, sőt Európában is inkább ősziesnek nevezhetjük. Sok a csapadék, egymást követik a lehűlések. Tegnap a Börzsönyben helyenként a viharos széllel kísért felhőszakadásból jég is hullott.

Az Időkép előrejelzése szerint ma sokfelé csapadékos időben lesz részünk, több helyen is számítani kell kiadósabb esőre, keleten, északkeleten záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Az északias szelet élénk, erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 3 és 11 fok között alakult a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben a Dunántúlon csak 6-9, a Dunától keletre 11-19 fokot mérhetünk, keleten, északkeleten lehet a legmelegebb. Elsősorban melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Szerdán folytatódik a csapadékos idő, helyenként ismét jelentősebb mennyiségű eső valószínű, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd délután kelet felől már szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, nyugaton és északnyugaton viharos lehet a szél. A Dunántúlon 9-15, a Dunától keletre 16-21 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Csütörtökön már kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, rövid időre több tájegységünkön is előbújhat a nap. Északnyugaton még erős lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten-északkeleten a magasabb értékeket.

Pénteken és szombaton a változóan napos-felhős időben szórványosan kialakulhat futó zápor, esetleg egy-egy zivatar. Pénteken északnyugaton, szombaton már többfelé feltámadhat a délies szél. Melegszik az idő, szombaton már 20-25 fokra van kilátás. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!