Van kinek tekernie a magyar bringákat

Nem hiába szerelnek össze minden évben 400 ezer új kerékpárt, ugyanis több mint felük nem itthon talál gazdára. Évente mintegy 400 ezer kerékpár készül Magyarországon, ezek több mint fele, nagyjából 220 ezer darab a hazai piacon talál gazdára, a többi exportra megy – írta a Világgazdaság szerdán.

A Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség (MKKSZ) adatai szerint Magyarország adja az európai kerékpárgyártás 3 százalékát, ezzel a hetedik helyen áll a kontinensen.

Ugyanakkor az elmúlt években az új kerékpár-eladások 3-5 százalékkal visszaestek annak ellenére, hogy a jó minőségű, drágább kerékpárok eladási számai egyre nőnek. Az MKKSZ adatai azt mutatják, hogy a magyar fogyasztók átlagosan 80 ezer forintért vásárolnak kerékpárt, bár megjegyzik, hogy a szövetség kilenc tagvállalata inkább magasabb árkategóriájú modelleket forgalmaz.

A lap szerint az európai trendeknek megfelelően a jövő az elektromos rásegítésű kerékpároké lehet. Pedelecből itthon 2016-ban még összesen csak 600-at adtak el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!