Véget ért a szavazás: nyert a Radnóti suli projektje is

Április 1 – 22. között közönségszavazáson vehetett részt a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain az a 109 civil szervezet, amely a Helyi Érték Program első fordulóján sikerrel jutott túl. A szerencsés nyertesek között van a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola is, akik 500 ezer forint támogatásban részesülnek – írja az Edukanyar.

A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – április 1 – 22. között közönségszavazáson vehetett részt a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain.

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet nyerte el a pályázatban igényelt támogatást, amelyet május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

A Kis herceg Alapítvány a Radnóti Miklós Általános Iskola Tanulóiért Deákváron a szülőkkel, pedagógusokkal, helyi lakosokkal együtt egy féléves közösségfejlesztő programsorozatot terveztek Érték hatványozó címmel. A családi programokban a gyerekek jutnak a főszerephez. Lesz sportkóstoló, életmód tanácsadás, szűrővizsgálatok, művészeti pályázat, gyapjú-gyöngy-üvegfestés, kreatív foglalkozások, főzőverseny, geocaching (kincskereső játék).

Céljuk a programmal, hogy továbbadják a helyi hagyományokat és egyben a szabadidő kulturált eltöltésére, az egészség- és környezettudatos magatartásra, a másik ember tiszteletére nevelni fiataljaikat.

A 40 körzetben összesen több mint 120 ezer szavazatot adtak le a MOL kutakon a szimpatizánsok. A 40 nyertes civil szervezet kezdeményezéseit összesen 20 millió forinttal támogatják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!