A Pest megyei harcosok bizonyítottak!

A Magyar Vöröskereszt idén 48. alkalommal szervezi felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A területi fordulókat követően, a megyei izgalmas, véres versenyre június 1-én, Tárnokon került sor a Tárnoki Közösségi Színtér (Henrich Antal Ház) épületében és a környező utcákon, zöld övezetben.

Nyolc, aktuális problémákkal, élethű szimulációval megfűszerezett állomáson, összesen 10 versenyző harcos csapat és egy vendégcsapat tagjainak kellett teljesíteni gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. Összesen 470 pontos szakmai kárhelyek és elsősegély teszt, valamint 2 különdíjas állomás várta a verseny során „Harcos”-ként emlegetett elsősegélynyújtókat.

Könnyebb és nehezebb esetekkel is meg kellett birkózniuk, aktuális problémára, megtörtént esetekre alapozva, a prevenció jegyében. A három kategória legeredményesebb csapata jutott be az országos döntőbe, melyet idén 2019. szeptember 14-én, Zalaegerszegen rendeznek.

Eredmények Gyermek kategória: 1. helyezett: STABIL OLDAL (Templomdombi Általános Iskola, Szentendre) 2. helyezett: Vénások(k) (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) 3. helyezett: FIVE SOS (Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, Törökbálint) 4. helyezett: Nyáry Gyerekek (Nyáry Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyáregyháza 5. helyezett: Vércseppecskék (Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola) 6. helyezett: Segítőkezek (Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola) Vendégcsapatként harcolt: Medkit (Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

Ifjúsági kategória: 1. helyezett: FIVE FIGHTERS (Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, Törökbálint) 2. helyezett: Selye (VSZC Selye János Egészségügyi Szakgimnázium, Vác) 3. helyezett: Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium Felnőtt kategória: FÖRSZTÉD (Üllő) A helyezettek díjai mellett a Generali a Biztonságért Alapítvány – „A Jövő Elsősegélynyújtóiért – különdíjat” is átadták, melyet a gyermek kategória nyertese, a szentendrei STABIL OLDAL csapat vehetett át a 3. állomás kárhelyén a legkiválóbb csecsemő újraélesztést bemutatva.

További különdíjjal háláltuk meg azt a csapatot, akiknek tagjai a legtöbbet tudták a Vöröskeresztről, illetve a Pest megyei Szervezet munkájáról: az állomáson az ifjúsági kategóriában is legjobban tündöklő Five Fighters csapat volt a legeredményesebb A verseny során kiemelkedő együttműködő partnerünk volt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság, amely külön interaktív gyakorlati és elméleti állomással várta a versenyző csapatokat. Különdíjukat az üllői Vércseppecskék vehették át, mint a verseny legjobban „közlekedő” csapata.

A felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny fő támogatója: Generali a Biztonságért Alapítvány. A megyei forduló megrendezéséért, támogatásáért köszönetünket fejezzük ki Tárnok Nagyközség Önkormányzatának, Szolnoki Gábor polgármester úrnak (a verseny fővédnöke), a Tárnoki Közösségi Színtér csapatának, az állomáson pontozó mentőtiszteknek, kollégáinknak, ifjúsági imitátorainknak, önkénteseinknek és természetesen minden versenyző csapatnak, felkészítőnek, hogy a verseny sikeresen, élménydúsan zajlott le. Fotók: Szalai Nikolett. Hálásan köszönjük a csodás képeket! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!