A Safe Laser sem csodaszer, de ha jól használjuk, segít

Bell Barbarát sokaknak nem kell bemutatni, hiszen ismerik őt Vácon. Az egészségügyben kezdte pályafutását, de hosszú évek után nemrég más vizekre evezett. A természetgyógyászati diploma megszerzése mellett a Safe Laser egyik szakértője, aki saját bőrén – és rajtunk is – megtapasztalta már a lézer jótékony hatásait. Ezekről is kérdeztem őt.

– Évekig az egészségügyben dolgoztál. Miért váltottál és nyitottál az alternatív egészségügyi megoldások felé?

– Az egészségügy egy csoda és ezt még ma is tiszta szívből állítom. Emberekkel, emberekért, az életükért dolgozni óriási nagy megtiszteltetés. 1990-ben a Váci Egészségügyi szakközépben kezdtem tanulmányaimat és a régi rendszernek köszönhetően azonnal kikerültünk a kórházba. Élesben, szinte még gyerekként kaptuk az első tapasztalatokat, hm, jót is és rosszat is. Aki bírta maradt, aki nem, még időben rájöhetett, hogy ez nem neki való. Hivatás szeretetre tanítottak a tanáraink. Aztán érettségi után Budapestre kerültem a nagybetűs életbe. Világ életemben olyan főnökeim, kollégáim (mestereim) voltak, akik megtanítottak a szakma szeretetére és a szakmai alázatra is. Csomó olyan tapasztalás, érzés, ami sajnos a nagy egészségügyi reform következtében sérült. Van egy nagy ember (a sok közül) az én szakmámban, nagyon fontos és rengeteget köszönhet neki a radiológia, aki pontosan levezette nekünk a Főiskolán, hogy fog zajlani a nagy reform, körülbelül, mikor fogják a felénél abba hagyni, és milyen óriási károkat fog okozni. Nos, minden szava igaz lett! Bezártak és összevontak, de egyetlen egy intézményt sem készítettek fel a következményekre. Rólunk, egészségügyi dolgozókról, emberekről, mert mi is azok vagyunk, nem is esett szó, nemhogy felkészítettek volna minket bármire is. Egészségügyis pályám utolsó 7 és fél éve borzasztó volt. Kiégtem. Nem értettem, hogy hova lett az emberi élet és méltóság, bármelyik oldalt is néztem. Aztán jókor telefonáltam, jó helyre és a legmegfelelőbb pillanatban. Az életem legnehezebb döntései egyike volt. Nem bántam meg, de nagyon hiányzik és minden egészségügyben dolgozó kollégának őszintén köszönöm, hogy ők még vannak, bírják és nem adják fel!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

– Már jó pár éve foglalkozol a Safe Laser-rel. Milyen tapasztalataid vannak? Nyitottak az emberek felé?

– A laser-rel először a saját problémám kapcsán találkoztam. Akiknek sípol a fülük tudják jól, hogy ez mikkel jár. Egy „véletlen” során jött a lehetőség és munka előtt átjártam a fizikóra lágylézer kezelésre. Kicsit hatott, megtetszett, de sajnos a 80 kezelés nekem sem fért bele, ami minimum kellett volna az üdvözítő enyhüléshez. A már előbb említett jól időzített telefonbeszélgetés következménye a Safe Laser megismerése is lett. Sőt, fő tevékenységeim közé tartozik a mai napig is. Egy fantasztikus dolog maga a lágylézer terápia és a Safe Laser is! Rengeteg embert érint és igen, egyre inkább nyitnak a szelíd gyógymódok felé. Az még sajnos gyakran előfordul, hiszen emberek vagyunk, hogy azonnali javulást, sőt azonnal teljes gyógyulást várnak, akarnak. Nos, ez sem az a csodaszer, de ha valaki jól használja, otthoni körülmények között, akkor viszont csodákra képes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

– Sok mindenre ajánlják megoldásnak. A családodban, vagy magadon milyen esetekben használtad már?

– Talán könnyebb lenne, hogy mire nem. Magamon szinte már mindenre. Sőt, a hivatalos indikációk által előírt határokat is túllépem, ha rólam van szó. Már tudom milyen, amikor az ember nem gondolja végig az alap problémát és túlkezeli magát. Hát, ez nagyon fájdalmas tapasztalás volt. Másokon sokkal óvatosabb vagyok, pontosan a fájdalom miatt. Az esetek 90-95%-ban a krónikus fájdalom miatt keresnek fel, hívnak, vagy jönnek el a rendelőbe. A leggyakrabban mozgásrendszeri problémák tüneteinek enyhítésére, azon belül is a fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazzuk. Még ma is rá-rá csodálkozom, hogy mennyire csodálatosan vagyunk megtervezve mi emberek. Hihetetlen összetett rendszer vagyunk. Minden-mindennel összefügg és a mozgásrendszerünkre még mindig nem fordítunk akkora figyelmet, mint azt valójában kellene.

– A lézeres gyógyítást már az állatorvosi praxisok is alkalmazzák. Ezek szerint ott is hatékony?

– Ó, az állatorvoslás nagyon engedékeny. Nagyon jó fejek, ha szabad így fogalmazni, mert a szakmai protokolljuk sokkal több területen engedélyezi a lágylézer alkalmazását, mint nálunk a humán terápiában. Nagyon hatékony és nagyon gyorsan is reagálnak rá. Az állatok zsigerből fogékonyak és fogadnak el mindent, az ember már nehezebb, ott van egy olyan jelenség, ami sokszor gátat szab. Az egót nehéz kezelni, még Safe Laser-rel is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– Hol és hogyan szerezhető be az eszköz? Te is tudsz segítséget nyújtani a használatában?

– Fóton a Viva Natura márkaboltban vagy a www.vivanatura.hu oldalon is megrendelhető, ahogy kényelmesebb. Boldogan segítek a laser használatában, mert tudom, hogy egy nagyon hatékony készülék, hatékony terápia, de nagyon sok esetben bizony tényleg tudni kell, hogy hogyan is használjuk. Nagyon szerencsés vagyok, mert májustól a márkabolt mellett újra kialakításra került egy rendelő, ahol ki is lehet próbálni a készüléket is, illetve a gyártó lektorálásával, Nagy Carmen mester kozmetikus kolléganőmmel együtt, összeraktunk egy tanfolyamot is, így segítve a Safe Laser használatának betanítását. ♦

Bell Barbara – természetgyógyász, fitoterapeuta,

Safe Laser szakértő, diplomás diagnosztikai képalkotó

+36 30 421 5883,

Green Blood Kft – Fót, Németh Kálmán út 34-36. (x)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!