Átmossa a csőhálózat egy részét a vízmű a városban

A közelmúltban több jelzés is érkezett a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-hez, hogy Kosdon és Vácott „szennyezett víz” folyik a csapból. A gyors vizsgálatok kiderítették: mangán leválásáról van szó, amely kicsapódik a vízben és ez okozta a problémát. A társaság azonnal intézkedett és a csőhálózatot több szakaszon átmosták. Most bejelentették: ez a munka a városban folytatódik.

Közleményük szerint június 4-től előreláthatólag július 31-ig, munkanapokon az előre kiértesített utcákban, az ivóvízhálózat tisztítási munkálatai miatt időszakosan vízhiány, víznyomáscsökkenés és vízzavarosodás várható.
Ezért kérik, hogy mindenki gondoskodjon a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről a kiértesítésben szereplő időpontban!

„A karbantartás ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérjük a vízvételi helyeket (vagy a vízmérő előtti főelzáró csapot) zárva tartani!” – hívják fel a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Azt írják, hogy a szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. Hozzáteszik: a karbantartási munkák tervszerű elvégzése hosszú időre garantálja a város lakosainak a megbízható és kiváló minőségű vízszolgáltatást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!