Frick Sándort köszöntötték a váci labdarúgás ünnepén

Egészségi állapota miatt nem tudott ott lenni, a nemrég a városi stadionban rendezett nagy fociünnepen Frick Sándor, a váci labdarúgás legendás alakja, ezért a bajnokcsapat és a régi nagyok köszöntését szervezők közül Bodonyi Béla, Belák Gyula és Steidl Sándor otthonában kereste fel a nyolcvankilenc éves sportembert és adta át neki a díszes emlékplakettet.

Sanyi bácsi ma is jó egészségnek örvend és a társasház emeleti erkélyén kertészkedik: szőlőjén ott érnek a fürtök, a vödörbe ültetett paradicsomok is szépen virágoznak. A múltból sok dolog már csak homályosan idézhető fel élettörténetéből, de a lényegre ma is pontosan emlékszik. Frick Sándor 1951-től tizenegy évig játszott Vácott, s bár hívták nagy csapatokhoz, sőt külföldre is, mindvégig kitartott nálunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A váciak nevében Bodonyi Béla, a Vác Városi Labdarúgó SE elnökségi tagja mondott köszönetet azért a remek teljesítményért, amellyel Sanyi bácsi hozzájárult az idén százhúsz éves váci labdarúgás teljesítményéhez. Steidl Sándor sportigazgató pedig az életutat méltatva azt emelte ki, hogy az ötvenes-hatvanas években még valódi amatőr sport volt a foci, hiszen Sanyi bácsi is műszerészként dolgozott és munkája mellett járt az edzésekre, a meccsekre. (képünkön: Bodonyi Béla, Belák Gyula, Frick Sándor és Steidl Sándor)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!