Hivatalosan is felavatták a Duna-parti szoborparkot

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakája délutánján ünnepélyesen átadták Vác újabb kiállítási látványosságát, a Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész tizenhárom alkotásából a Duna-parti sétányon, az Országzászló közelében kialakított kis szoborparkot.

Papp László, a szoborpark megvalósításának főszervezője az ünnepi eseményen elmondta: ez az első, de remélhetőleg nem egyedüliként maradó szoborparkja a városnak, amelyet szavai szerint megérdemel a település. Fördős Attila polgármester kiemelte: az önkormányzat, a városvezetés régi törekvése a Duna-parti terület szépítése, szavai szerint a cél megvalósítása a legutóbbi időben új lendületet kapott – tudósít az eseményről a városháza honlapja.

“Mitagadás, a szoborpark esetében is vannak, akiknek nem tetszik ez a fejlesztés, és amilyen fórumon csak tudják, igyekeznek rossz színben feltüntetni a kezdeményezést. De ehhez már hozzászoktunk. A lényeg, hogy a szeretetteljes befogadó készség, a szépítés szándéka ebben az esetben is meghozta gyümölcsét. Bízzunk benne, hogy hosszú távon mind a helyiek, mind a turisták örömmel fogadják ezt a kis köztéri bemutatót – mondta a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Ismét romlott a levegő minősége a városban

Csák Ferenc művészettörténész, a Körmendi-Csák Gyűjtemény kezelője, s így Nagy Sándor hagyatékának is gondozója, kiemelte: Vác rendkívül sok kulturális értékkel büszkélkedhet, képzőművészeti alkotásokban is kiemelkedően gazdag, és jó, ha minél több ilyen alkotás közszemlére kerül a raktárak mélyéről.

“Egy-egy ilyen bemutató hely létrehozásához kellenek a magángyűjtemények tulajdonosai, akik felkínálják kincseiket a nagyközönségnek való bemutatásra, és persze kell a befogadókészség is, amit ezúton is megköszönünk a váci önkormányzatnak. Az alkotó, Nagy Sándor rendkívül csendes ember volt, úgymond meghúzódott a szobrai mögött. Bízvást mondhatom, örömére szolgálna az a gondosság, amivel a város megbecsüli műveit, tetszene neki a szoborpark kialakítása” – fogalmazott Csák Ferenc. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Fotó: fényvonat, városképek, színpadi pillanatok
DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!