Készülnek a versenyekre a váci FCI teszttelepen

Több mint ezer idei kelésű galamb várja a szeptember 14-i záróversenyt – jelentette be Bacskai Sándor, a váci FCI teszttelep vezetője, tulajdonosa. A június 27-én megtartott sajtótájékoztatón ott volt Balkovics Péter önkormányzati képviselő, bizottsági elnök, aki elismerését fejezte ki a telep eddigi eredményeiért.

Bacskai Sándor elmondta: a korábbiakhoz képest jelentős változások történtek. Átépítették a dúcokat, amelyek egy magas, több mint kétméteres lábakra kerültek, így sokkal könnyebb a takarítás. A fülkék kialakítása is úgy történt, hogy a rácsos oldalakon és az aljzaton beáramló levegő ne okozzon huzatot, ám a szellőzés tökéletes legyen.
Az évek óta sikeres galambász hozzátette: ma már nagy tapasztalatokkal rendelkeznek a telep működtetését illetően. Kialakult a takarmányozási rend és folyamatos az állatorvosi felügyelet is. A tapasztalatok szerint a galambok jó állapotban vannak és hamarosan meg is kezdhetik a felkészülést az idei versenyekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csomagtartó-nyitogató nőket láttak a parkolóban, jó lesz vigyázni!

Ehhez nemrég vásároltak egy Geraldy felépítményes autót, amelyben több mint négyezer galambot lehet szállítani. Ehhez szeretnének vásárolni egy kisebb járművet is, hogy a tréningeket megfelelő körülmények között bonyolíthassák le.

A teszttelepre az idén tizennyolc ország galambászai küldtek fiatalokat. A beszedett nevezési díjak negyven százalékát a versenyek díjazására fordítják. Ebben az évben is a záróverseny győztese 10 ezer eurót, azaz mintegy 3 millió forintot kap majd – mondta Bacskai Sándor.

A következő évekre is körvonalazódnak a célok, ezek között szerepel egy nagy világverseny lebonyolítása. Ha sikerül megszervezni, akkor mintegy negyvennyolc ország galambászai küldhetnek fiatalokat jövőre a váci teszttelepre, amely a Nemzetközi Postagalamb Szövetség, az FCI felügyelete alatt működik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
27 éves váci lány a Nyugati pályaudvar tetőfelújításának művezetője

A sajtótájékoztatón ott volt Balkovics Péter, a választókörzet városi képviselője, bizottsági elnök, aki elmondta: nagy öröm az önkormányzat számára, hogy a teszttelep immár hatodik éve sikeresen működik. Ezzel nem csak a postagalambászok körében, hanem a laikusok között is elismerésre tett szert. Fontos, hogy a telep kapui nyitva állnak az iskolások, óvodások számára, akik csoportosan rendszeresen látogatják. A város továbbra is támogatja a kezdeményezést és lehetőségeihez képest ehhez minden segítséget megad. A képviselő bízik abban, hogy az idei záróversenyen is kedvező időjárás várja majd a galambokat. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!