Ma avatják fel a Rotary klub Duna-parti piknikparkját

Ma, pénteken avatják a Rotary Club Vác Duna-partra tervezett piknikparkjának első ütemét – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Molnárné Nagy Csilla, a klub soros elnöke tartott Fördős Attila polgármesterrel közösen a városházán. A szervezet önként vállalt feladatai között városunkban a legfontosabb a közösségi terek fejlesztése, ennek keretében például egy sakkasztalt telepítettek, és ők készíttették el a főtér makettjét is, amely a Március 15. téren kapott helyet.

A péntek 16 órakor kezdődő ünnepségen Gondár György, a Rotary Magyarország kormányzója adja át a még nem teljesen elkészült piknikparkot, a váciak nevében pedig Fördős Attila veszi majd át. Jelen lesz a tervező, Mindszenti-Varga Endre is.

A park ötlete már évekkel ezelőtt felmerült, s hozzá is láttak a megvalósításához, de a hely keresése egy kicsit elhúzódott. Végül akkor következett be a fordulópont, amikor Fördős Attila – megismerve a szándékot – támogatásáról biztosította a kezdeményezőket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Természetbarát kerted van Vácon? - Jelentkezz a Bagolybükk Egyesület felhívására!

– Ez egy praktikus pihenőhely lesz, ahol a váciak, családok és baráti közösségek tölthetnek el kellemes órákat. De bizonyára megpihennek majd ott a kerékpárosok és a vízitúristák is – mondta Molnárné Nagy Csilla. A piknikparkban lesz tűzrakóhely és asztalok, padok, mindezek azonban betonból készülnek. Erre azért van szükség, mert a piknikpark árvízveszélyes területen fekszik, s ha a folyó kiárad, előfordulhat, hogy a park elemei víz alá kerülnek.

A tervek megvalósítását nagyon sokan támogatták, köztük a Duna-Dráva Cement Kft, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt, a Tesco, az Ecovíz Kft, a Forrás Víztechnológiai Kft, a Silvo Trade Kft, Klimász János, dr. Alt Sarka, dr. Telekesi Ágnes és Posta Botond. Rendeztek egy jótékonysági bált is, a bevételt szintén a piknikpark terveinek megvalósítására költötték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!