Szavazz te is, hogy legyen lepkekertje az iskolásoknak

Hétköznapi csodák – Lepkekert a Cházár András iskolában című programjával jutott be a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület a Tesco áruházlánc Ön választ, mi segítünk! pályázat közönségszavazási szakaszába. Tavaly a váci Petőfi Sándor Általános Iskola Paradicsom a magasban magaságyás-projekttel versenyeztek, ami a vásárlók szavazatainak köszönhetően első helyezést ért el.

Az ősszel megépített magaságyásokban növő vegyszermentes zöldségeket azóta már az uzsonnájukhoz eszegetik a lelkesen kertészkedő diákok.

A Bagolybükk egyesület idén lepkekertet szeretne kialakítani a Március 15. téri Cházár András. EGYMI, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium udvarán, sok szép, színes és illatos virággal, magasfüves gyepsávval, virágos bokrokkal. Így az iskolában tanulók és kollégisták testközelből csodálhatják majd a természet repülő kis ékköveit. A kert nektárforrást és élőhelyet jelent majd nem csak a lepkéknek, de sok más beporzó rovarnak – méheknek, bogaraknak – is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

A gyerekek a kihelyezett információs táblák és a közös kertépítés és -gondozás segítségével idejekorán elsajátíthatják majd a környezettudatos gondolkodást. A kisebbek térbeli és logikai gondolkodást is fejlesztő, élővilág témájú játékokat kapnak. Mind az óvodás, mind az iskolás korosztály érdeklődésének megfelelő színvonalas előadásokon vehet részt, melyeken Szabadfalvi András lepkész hozza közelebb hozzájuk a mindannyiunkat körülvevő, eltűnőfélben levő élővilágot.

A Tesco áruházakban a szavazási szakasz június 17-től július 14-ig tart. A vásárlók minden vásárlás után zsetont kapnak, amit bedobhatnak az általuk legjobbnak ítélt pályázat gyűjtőedényébe. Támogassák a Bagolybükk tervét és szavazzanak rájuk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!