Több száz ok, hogy miért jógázzunk?

Számtalan válasz létezik e kérdésre. Több száz okot sorolhatunk fel a jóga gyakorlása mellett. A legegyszerűbb az, hogy a jóga által boldoggá válhatunk. Sokan keresik a boldogságot, de általában önmagukon kívül. A jóga segít abban, hogy megértsük, hogy a boldogságot önmagunkban kell megtalálni, mert ez valójában a test, az elme és a lélek harmóniáját jelenti. A jóga testtartásait, a légző gyakorlatokat és a meditációt gyakorolva elérhető az a fizikai, pszichikai, értelmi és spirituális egyensúly, ami a boldogság forrása.

A jóga, ha helyesen és kitartással végzik, egészséget és testi harmóniát ad. A jóga számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy jó irányba alakítsuk át életünket és sorsunkat, hogy fejlesszük személyiségünket és hogy megismerjük önmagunkat.

A jóga segítségével tudatosabbá válhatunk, mivel megnyit bennünket egy belső, spirituális természetű tapasztalat felé. Az a mély és fennkölt dimenzió, amelyet a jóga elérhetővé tesz, valami kivételeset ad az életünkhöz, ami segít abban, hogy felfedezzük létezésünk értelmét az abszolútum részeként. Azok a kinyilatkoztatások, amelyeket a jóga katalizál belső univerzumunkban, lehetővé teszik számunkra azt, hogy egyre kevésbé éljünk egy fakó, tompa és korlátolt világban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A jóga által a valóság sokkal lenyűgözőbb arculata tárul fel számunkra, mint a csalódásokkal és kellemetlen zaklatottsággal teli banális,  fizikai, materiális világ. A jóga segítségével kinyilatkozik számunkra az értelem elbűvölő belső dimenziója. A jóga felfedi számunkra a megvilágosító, isteni látásmódot, amely egy eufórikus, mély, békés állapotot és spirituális szabadságot hoz létre. Segítségével könnyen hozzáférhetünk a megismerés, a boldogság és a jótékony erő végtelen forrásához.

Az ezeréves jóga rendszer segítségével képesek leszünk megérteni, hogy az emberi pszichikum – amely lényünk alapvető alkotóeleme – nem  természetfeletti erő, hanem hatalmas természetes erőforrás, amelyet belsőleg irányítunk. Megtaníthatjuk, hogy határozottan válaszoljon világos rendelkezéseinkre. A keleti jógik évszázados és mélységesen rejtélyes tudománya mára az egész világon elterjedt. Azon kevesek számára, akik képesek megérteni és alkalmazni, e tudomány kinyilatkoztatja azt a belső dimenziót, amely az élet legfelsőbb beteljesülését adja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

Íme, a jóga gyakorlásának előnyei:
– megszünteti a stresszt;
– csökkenti a pszichikai feszültségeket, a depressziót, a neurózist;
– javítja és gyógyítja a fizikai test számos betegségét;
– fejleszti a memóriát és az értelmi folyamatokat;
– kiegyensúlyozza lényünk minden szintjét;
– stimulálja az immunrendszert;
– mély nyugalmat és belső békét hoz létre;
– harmonizálja a szexuális életet;
– mozgósítja az akaratot;
– felerősíti az önbizalmat;
– harmonizálja a fizikai testet és eltávolítja a súlyfelesleget;
– erősíti és serkenti az izmokat;
– növeli a figyelmet és a koncentrációt;
– felébreszti és felerősíti képességünket a szeretetre;

Hátrányai: nincsenek. ♦

A JÓGA VILÁGNAPJA, INGYENES JÓGA NYÍLT ÓRA 

Időpont : 2019. június 21. 18:00
 
Cím: Madách Imre Művelődési Központ
 
Információ: Erdei Péter 06-30-507-7008 
 

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!