Váci általános iskolás gyerekek a vízi mentők hajójában

Huszonhatodik alkalommal hirdetett rajzpályázatot 6. és 7. osztályos tanulóknak a Vác Város Baleset Megelőzési Bizottsága a Területi Összefogással a Megelőzésért, és a Vác Város Környezetvédelméért Alapítványok.

A pályamunkákat a közlekedés biztonsága, a természetvédelem és a drog prevenció témakörében alkották, melyek közül a legérdemesebbek a Madách Imre Művelődési Központ kiállításán jelenleg is megtekinthetők.

A pályázat nem ért véget a képekből készült kiállítás megnyitásával, hanem a 30 legtöbb fantáziával és szakmai tudással rendelkező alkotónak lehetősége nyílt az alapítványok által szervezett „Egészségtábor”-ban való részvételre Káptalanfüreden, a Balaton melletti táborban. Az elmúlt napokban zajlott a táborozás, ahová nem csak a váci, hanem a Vác környéki általános iskolák tanulói is lehetőséget kaptak a részvételre.

A tábor fő célja, a meghirdetett témakörökben a diákok képzése volt, bízván abban, hogy amit megtanultak a táborban, azt tovább viszik, tovább mondják barátaiknak, iskolatársainak. Ennek érdekében Bíró Andrea alezredes a biztonságos közlekedésre, dr. Silling Tibor addiktológus a szenvedélybetegségek megelőzésének fontosságáról, tartott foglalkozásokat, és Bíró György a természet védelmére tanította a táborozókat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Nem csak úgymond szakmai, hanem szabadidős, művészeti és sport programokat is szerveztek a gyereknek a balatoni fürdőzés mellett.
A résztvevők egybehangzó véleménye szerint a legemlékezetesebb program a vízirendőrség motorcsónakos bemutatója volt, melynek keretében a táborozók csoportjai is hajóra szálltak és bemutatták nekik, hogy a Balaton hullámai között mire képes egy mentőhajó, ha gyorsan és hatékonyan kell cselekedni.

A szervezők ígérik, hogy a sok-sok éves hagyományt nem hagyják abba, jövőre is meghirdetik az Egészségtábor pályázatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!