Volt váci atléta segítette sikerhez a magyar csapatot

Második helyen végzett negyeddöntős csoportjában, így bejutott a szerdai elődöntőbe a magyar csapat a minszki Európa Játékok atlétikai versenyein kedden. A sikerben részes volt a Váci Reménységből indult, ma már az MTK-ban sportoló Moravcsik Angéla is. A fiatal és tehetséges  hölgy – aki Magyar József és fia, Magyari Zoltán tanítványa – tavaly megnyerte a magyar bajnokságot is!

A fehérorosz fővárosban új és rendhagyó csapatversenyt rendeznek a sportágban, a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerint. Csapatok versenyeznek egymással, négy női (100 m, 100 m gát, távolugrás, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magasugrás), illetve két vegyes váltóban (4×400 m, üldözéses mix vegyes váltó).

A vasárnapi selejtezők végén az egyéni és váltószámokban is érmeket osztottak, a csapatverseny pedig a szerdai elődöntőket követően a pénteki döntővel zárul.

A magyarok korábban biztosan jutottak a negyeddöntőbe, Kerekes Gréta pedig 100 méter gáton bronzérmet nyert. A magyar csapat kedden a portugál, a ciprusi, a bolgár, a dán és az ír válogatottal küzdött meg.

A magyarok remek teljesítményt nyújtottak, Kerekes 13,16 másodperccel megnyerte a 100 méter gátat (12 pont), Farkas Petra 6,17 méterrel második lett távolugrásban (10 pont), Moravcsik Angéla pedig gerelyben (54,92 méter), Eszes Dániel 110 méter gáton (14,37 mp) lett harmadik (8-8 pont), ahogy a 4×400 méteres és az üldözéses váltó is. A csapat így 63 pontot szerzett, amellyel második lett a 74 pontos portugálok mögött. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!