A hétvégén Forma-1 Mogyoródon, dugók lehetnek

Az idei évben augusztus 2-4. között rendezik meg a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is forgalmi rend változásokra kell számítania a közlekedőknek az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. A legnagyobb változás a korábbi évekhez képest, hogy a versenypálya az újonnan épült M3-as autópálya csomóponton át is megközelíthető lesz.

Az idei évtől az M3-as autópályán közlekedők Budapest centrum irányából a 19-es kilométer szelvénynél épült új csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a Hungaroring pályáját. Az M3-as autópályán a Nyíregyháza felől érkezők szintén használhatják majd az új csomópontot a főbejárat megközelítéséhez. Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométerszelvénytől csak útdíj megfizetése ellenében vehető igénybe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A VIP vendégek és a szerződött taxitársaság részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18-as kilométerszelvény) a leállósávon külön ideiglenes forgalmi sávot alakítanak ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gödöllői mérnökségének szakemberei. Fontos, hogy ezen a sávon csak ők és természetesen a megkülönböztető jelzést használó járművek közelíthetik meg a versenypályát.

Budapest déli irányából (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől) az elmúlt évekhez hasonlóan az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as autópálya mogyoródi, valamint az új 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Fontos tudni, hogy az M31-es autópálya irányából jövők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A verseny befejezését követően a 19-es kilométerszelvénynél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épült új csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak minél hamarabbi kiürítéséhez a közlekedők mindenképpen kövessék a hatóság utasításait.

A közlekedőknek az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre elsősorban augusztus 3-án és 4-én, vagyis szombat és vasárnap délelőtt, valamint augusztus 1-jén, csütörtök délután, az ingyenes boxlátogatás idején kell számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az M3-as autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a Hungaroring és környékére vonatkozó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!