Átadták a felújított verőcei szabadstrandot

Ebben a szezonban a dunakanyari strandok jó részét felújítják, elsőként a verőcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Verőcén, írja az MTI.

Rétvári Bence – aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – a verőcei szabadstrand átadóünnepségén arról beszélt, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretne biztosítani a kormány a strandoláshoz.

Mint mondta, a megújult strand családbarát, mert megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark.

Kitért arra is, hogy a Dunakanyarban és a Börzsönyben a Kisfaludy-program keretében egyre több szálláshely újult meg, más kormányzati támogatásokból pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül. Kiemelte ezek közül a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutakat és a börzsönyi kisvasutat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Grauszmann György, Verőce polgármestere (független) elmondta, a település a Kisfaludy-program keretében elnyert 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újította fel a szabadstrandot, amelyben megújultak a zöldfelületek, szabadtéri színpadot alakítottak ki, lecserélték a burkolatokat, új közvilágítást, kerékpártárolót kapott a létesítmény, és kiépült egy térfigyelő rendszer is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!