Dunakeszin már látták az első emeletes vonatot

Dunakeszin már látták a MÁV új emeletes vonatát, amely elsőként a váci vonalon közlekedik majd. Az első szerelvény ugyanis elhagyta a gyárat. Erről több fotó is keringett különböző Facebook-csoportokban pénteken délután, melyek arról tannúskodtak, hogy a MÁV-Start első emeletes vonata már elhagyta a gyárat, és gurulásra képes.

Többen Dunakeszin látták az első Stadler Kiss motorvonatot, ami nem véletlen, mivel a Dunakeszi Járműjavító is részt vett a vonatok összeszerelésében. Legalábbis eddig, a gyárat éppen június elején szerezte meg az orosz Transmashhholding.

„Péntek délután fél 2-kor jártam Dunakeszi állomáson, ott láttam az emeletes vonatot. Egy szerelvény volt. Nem mondanám késznek, 1-2 burkolóelem még hiányzott róla, ez sajnos a fotón nem látszik” – mondta az egyik kép szerzője a HVG-nek. De egy másik fotó is készült a járműről, ez a Dunakeszin élünk Facebook-csoportból származik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A MÁV-Start összesen 19 emeletes vonatot rendelt a Stadlertől, amelyek közül az első 11 jövő év elején fog forgalomba állni a két legforgalmasabb budapesti elővárosi vasútvonalon, a vácin és a szolnokin. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!