Elhunyt dr. Félix János szülész-nőgyógyász főorvos

A Jávorszky Ödön Kórház mély megrendüléssel értesít mindenkit, aki ismerte, tisztelte és szerette, hogy dr. Félix János szülész-nőgyógyász főorvos életének 74. évében, 2019. július 22-én, elhunyt. Dr. Félix János 1945. február 6-án született Ercsiben. A Könyves Kálmán Gimnáziumban érettségizett 1963-ban, majd 1966-ban nyert felvételt a Budapesti Orvostudományi Egyetemre.

1972-ben végzett a SOTE Általános Orvostudományi Karán. 1972-től kezdett dolgozni az akkor Vác Városi Tanács Szőnyi Tibor Kórház néven működő intézmény szülészet-nőgyógyászati osztályán, alorvosként. 1978-ban a kórház által kiírt számítástechnikai pályázaton első helyezést ért el A műtétek kódolása című pályamunkájával. 1975-től 1979-ig a Géza király téri Egészségügyi Szakközépiskolában tanított, mint helyettesítő orvos-tanár.

Számos tudományos konferencián, továbbképzésen vett részt és rendszeres előadásokat tartott szülészet-nőgyógyászati témakörben. 1985-ben adjunktusi, 2000-ben főorvosi kinevezést kapott. 2007-ben történő nyugdíjba vonulását követően is az osztályos munka oszlopos tagjaként tevékenykedett a kórházban, egészen 2018-ig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Kollégái így emlékeznek rá:

„Ha kedd, akkor Félix doktor”

A munkával töltött negyvenöt éve alatt rengeteg kismamája és betege volt, akik nagyon kedvelték őt. Több ezer babát segített a világra ez idő alatt. Betegeivel udvarias és kedves volt, türelmesen beszélgetett velük betegségről, életmódról.

A városban és a környéken mindenki tudta, hogy keddenként Ő van ügyeletben, mint ahogy a szobi rendelésének időpontjait is fejből tudták a hölgyek.

Hivatását tisztelő és szerető, megbízható, nyílt személyiségű ember volt. A jó megjelenése mellett empatikus, remek kommunikációs készséggel rendelkező, kiváló orvost ismerhettünk meg benne, aki az egész életét a hivatásának szentelte. A nap bármely időszakában rendelkezésére állt a betegei és kollégái számára.

Hogy mit szeretett csinálni szabadidejében? Elsősorban a családjával lenni. Imádta a hétvégi házát Bánkon. Olyannyira, hogy folyamatosan építgette, szépítgette, majd állandó otthonává varázsolta. Ez volt számára a regenerálódás. A ház, a kert. És az autók. Nagyon igényes volt például arra, hogy mindig tiszta, kitakarított autóban üljön. Sokszor bosszankodva mesélt arról, hogy a frissen polírozott kocsija, milyen poros lett a kórházi parkolóban és mennyit törölgette. Nevettünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Kiváló humorával, érdekes történeteivel mindig a társaság középpontja volt. Decemberben, az osztályos karácsonyi összejövetelen még egy új autóvásárlásról anekdotázott. Pedig már tudta. Tudta, hogy betegsége az orvostudomány egyik zsákutcája. Méltósággal fogadta és viselte az utolsó pillanatig.

Búcsúzunk Tőled! Nyugodj békében Főorvos úr! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!