Elismerések, előléptetések a Semmelweis-napon

Az idén is ünnep volt a kórházban Semmelweis Ignác születésnapján. Az immár hagyományos rendezvényen elismeréseket, előléptetéseket adnak át és ekkor vehetik át a városvezetéstől az önkormányzat által alapított Vác Város Egészségügyéért díjat, valamint az Inczédy család által alapított Ruzicska díjat a kiválasztottak.

Az ünnepségen dr. Urbán Edina főigazgató arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban elindult egy közös gondolkodás az egészségügy problémáinak rendezésére, s jó esély van rá, hogy a szakmai érvekkel megtámogatott javaslatokat a kormány is elfogadja. Türelmet kért munkatársaitól, kiemelve, hogy a szándék erős és bizonyosan eredményre fog vezetni.

Rétvári Bence, a város országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára – megköszönve az egészségügyben dolgozók helytállását – a bizalmat emelte ki. Az emberek bíznak az orvosokban, az ápolókban, a kormány pedig bízik abban, hogy az elmúlt években elkezdett reformok, amelyek jelentős béremelést is hoztak az ágazatban, folytathatók és tovább javítják a helyzetet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója
A Vác Város Egészségügyéért díjat dr. Füredi Gyula háziorvos kapta

Az ünnepségen adták a város díját is. Az idén a képviselők döntése alapján a Vác Város Egészségügyéért díjat, dr. Füredi Gyula háziorvos kapta. A Ruzsicska-díjat dr. Soós Sándor Árpád PhD., a központi aneszteziológiai és intenzívterápiás osztály orvosa vehette át Gyógynövény-fogyasztási szokások vizsgálata elektív műtéti beavatkozások előtt című tudományos munkájáért. A MESZK elismerő oklevelét dr. Madár Tamásné, a traumatológiai osztály főápolója vehette át.

A Ruzsicska-díjat dr. Soós Sándor Árpád PhD., a központi aneszteziológiai és intenzívterápiás osztály orvosa vehette át az Inczédy-család képviselőitől

Igazgatói dicséretben részesültek: Eőry Krisztina (fül – orr – gégészet) asszisztens, Galambos Péter (traumatológia) ápoló, Varga Katalin (gasztroenterológia) ápoló, Számpor Jánosné (központi gyógyszertár) vezető asszisztens, Csányi Marianna (sürgősségi betegellátó osztály) ápoló, Keczkó Erzsébet (fizioterápia) vezető gyógytornász, Tisza Brigitta (képalkotó diagnosztika) szakasszisztens, Véglesi Judit (központi sterilizáló) munkatárs, dr. Németh Ákos (belgyógyászati osztály) szakorvos-jelölt, Simkó Gyuláné (központi iktató) munkatárs.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

2019 első félévben 25 éves jubileumot elérők: Bőgérné Szabó Szilvia (csecsemő- és gyermekosztály) asszisztens, Kiszelák Katalin (belgyógyászat) ápoló, Juhász Annamária (KAITO) aneszteziológiai szakasszisztens, Varga Györgyi (traumatológia) ápoló, Nagy Zoltán (beteghordók) betegkísérő – 30 éves jubileumot elérők: Oroszi-Vőneki Ildikó (neurológia) gyógytornász – 40 éves jubileumot elérők: Lőrincz Imréné (szülészet-nőgyógyászat) asszisztens, Mezei Lajosné (betegfelvétel) betegirányító, Czeglédi Miklósné (gasztroenterológia) endoszkópos szakasszisztens, Márkusné Forberger Éva (pszchiátria) szociális nővér, Kelemen Károlyné (KAITO) adminisztrátor, Ondrik Mihályné (pszichiátria) ápoló.

2019. július 1-jétől kinevezésben részesültek: dr. Váradi Gábor (sebészet) adjunktus, dr. Új Beáta (kardiológia) főorvos, dr. Erhardt Bernadett (kardiológia) adjunktus, dr. Teknős Dániel (sebészet) főorvos, dr. Tejeda Dániel (sürgősségi betegellátó osztály) adjunktus, dr. Vörös Zsófia (sürgősségi betegellátó osztály) adjunktus, dr. Tóta Anett (neurológia) adjunktus. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!