Foci: a VLSE vételi ajánlatot tett, péntekig eldől minden

Pengeélen táncol az NB II-es Vác FC labdarúgó-csapatának sorsa. Lapunk úgy tudja, hogy péntekig eldől, lesz-e csapata a városnak a következő bajnoki szezonban a másodosztályban, vagy széthullik minden, amit eddig építettek. A klub azóta kapaszkodott fel a profi bajnokság szintjéig, amióta John Marshall vette meg a céget, ám most kiderült: nem tudja, vagy egyszerűen csak nem akarja tovább finanszírozni a váci focit.

Mint korábban megírtuk, a bizonytalan anyagi helyzet miatt – az elmúlt szezon utolsó három hónapjának fizetéseit csak pár hete, nagy késéssel rendezték – az együttesnek csupán egy élő szerződéssel rendelkező játékosa maradt a kapus Lőrincz Péter személyében. A többiek, akiknek egyébként is lejárt a szerződése, gyakorlatilag szétszéledtek a világban.

A váci csapat a múlt héten állt edzésbe, a tréningeket Burzi Attila vezényeli, ám a licencszabályok miatt papíron Bánföldi Zoltán a vezetőedző. A klubnál körülbelül harminc próbázó fordult meg az elmúlt időszakban. Többségük a Vác VLSE U19-es együtteséből érkezett, s fővárosi klubok – például az Újpest FC – fiataljai is részt vettek a gyakorlásokon. A Váci Naplónak a helyzetet jól ismerők elmondták: a csapat körül több, a labdarúgást szerető és kapcsolatokkal rendelkező segítő is megjelent, akik igyekeznek játékosokat toborozni. Több nagy klub ígéretet tett például arra, hogy kölcsönjátékosokat ad a váciaknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

John Marshall az elmúlt hetekben állítólag több vevőjelölttel is tárgyalt. Köztük van a váci foci megmentéséért tenni kész, mindeddig utánpótlás-neveléssel foglalkozó Vác Városi Labdarúgó SE is, amely szintén vételi ajánlatot tett. Mivel pénteken dönt az MLSZ licencadó bizottsága a Vác FC indulásáról, addig le kell zárni a tárgyalásokat. A Váci VLSE viszont csak akkor veszi át John Marshall tulajdonostól a kft-t, ha az MLSZ nem vonja meg a klub licencét.

Már csak három nap. Nagy csalódás lenne sok váci számára, ha megint eltűnne a süllyesztőben a foci ebben a városban. Ez ráadásul magával rántana egy sor utánpótlás-együttest is. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!