Három aranyéremnél tartanak a váci Dunai Sárkányok!

A szegedi világbajnokág legsikeresebb európai egyesülete, a váci Dunai Sárkányok tovább menetelt a sportág spanyolországi Európa-bajnokságán! A verseny első napját rögtön aranyéremmel indították. Az előfutamban nyújtott teljesítményüket a döntőben, magabiztos versenyzéssel koronázták meg. Végig vezettek, és kétséget sem hagyva, így közel egy hajó előnnyel szerezték meg a bajnoki címet. De ez még csak a kezdet volt!

A 2000 méter köztudottan a magyar csapatok erőssége, ezúttal azonban ezen a távon nem kisebb csapatok ellen kellett bizonyítani, mint a német Neckadrachen, vagy a világbajnok ukrán Otaman. A Dunai Sárkányok Vác mind a három kategóriában, ahol elindult, érmet szerzett!

A nagy hőségben először a váci hölgyek kezdtek kora reggel, és a női kategóriában végül ezüstérmet szereztek. Őket követték az open hajók futamai, ahol a váci senior férfi csapat, szoros versenyben, de az élen végezve, aranyérmet nyert. Ebben a kategóriában a végelszámolásnál az első három legénység három másodpercen belül, egy-egy másodpercre végzett egymástól. Így különösen értékes ez az aranyérem, hiszen a futam során végig érezni lehetett, hogy a vége nagyon izgalmas lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Senior vegyes kategóriában (A és B) két magyar érem született. A váci vegyes csapat megszerezte a második aranyérmét. Így a magyar legénységeknek négy érmet sikerült bezsebelniük a sevillai Európa-bajnokság második versenynapján.

A magyarok nem hivatalos éremtáblázatát jelenleg a váciak vezetik három arany- és egy ezüstéremmel – számol be a sikerről a szövetség honlapja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!