Több váci iskola is megújul a szünet alatt

Kicsengettek vakációra az iskolákból, már javában tart a nyári szünet. Ám az intézményekben ilyenkor is munka zajlik, hiszen elkezdődtek a szokásos karbantartási, felújítási munkálatok.

A nyári karbantartásra, bútorbeszerzésekre, eszközökre a Váci Tankerületi Központ több mint 300 millió forint összeget fordít ebben az évben. Az 59 iskolában már megkezdődtek a munkálatok, hogy szeptemberre, mire újra becsengetnek, a diákok a megszépült, megújult intézmények kapuin léphessenek be.

Vácon is több intézményben zajlanak felújítási munkálatok. A Váci Madách Imre Gimnáziumban hat terembe telepítenek klímát az iskola alapítványával közösen. A Váci Juhász Gyula Általános Iskolában a szennyvíz akna javítás, az „A” épület ablakcseréire és a padlóburkolat cseréjére kerül sor. A Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában festés, kerítés építés, tető javítás, valamint az udvari vízelvezetés felújítása történik meg. A Váci Földváry Károly Általános Iskolában festés, egy tanterem felújítása, tornaterem lány öltöző falának hangszigetelése, elektromos kapcsolószekrény felújítása, biztonsági kamerarendszer kiépítése, esőcsatorna javítása, illetve egy szakasz cseréje, az új épület vízvezeték szakaszolásának előkészítése fog lezajlani. A Váci Petőfi Sándor Általános Iskolában festés-mázolás, parketta javítás, az aszfaltos pálya felfestése és lambéria javítási munkák lesznek. A Váci Radnóti Miklós Általános Iskolában felújítják a tornaterem világítását cserékkel, de festés-mázolás is lesz az épületben. A Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskolában fűtés javítás és tető felújítás lesz nyáron. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!