A váci rendőrök négy helyszínen tartottak előadást

A Váci Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadói 2019. augusztus 13-a és augusztus 16-a között az országos Házhoz megyünk vagyonvédelmi program keretében négy helyszínen Kismaroson, Szobon, Őrbottyánban és Vácon várták az érdeklődőket.

A rendőrségi információs pontokon a prevenciós szakemberek vagyonvédelmi tanácsokat adtak a látogatóknak, valamint lehetőség nyílt a BikeSafe rendszerben történő ingyenes kerékpár-regisztrációra is, amelyben a Kismarosi Polgárőr Egyesület is közreműködött.

A prevenciós program váci állomásán résztvevők a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrumban testközelből is megismerkedhettek otthonuk és értékeik biztonságát szolgáló eszközökkel és azok használatával.

Néhány jó tanács a megelőzés érdekében, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid időre hagyja őrizetlenül otthonát:

  • Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!
  • Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!
  • Ellenőrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!
  • Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárőrséget, hogy hosszabb időre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!
  • Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítéséről, akár megbízott útján is!

Rendőri intézkedést igénylő esetben hívja a 112-es segélyhívó számot! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!