A Windows 7 támogatása január közepén megszűnik

Tíz év után a végéhez közeledik, és 2020. január 14-én megszűnik a Windows 7 támogatása – jelentette be a Microsoft. „Tisztában vagyunk vele, hogy a váltás nehézségekkel járhat, ezért örömmel segítünk a következő lépésekben és a támogatás megszűnésével kapcsolatos kérdései megválaszolásában” – írják közleményükben.

Mit jelent a támogatás megszűnése? A Windows 7-támogatás 2020. január 14-ei megszűnése után a számítógép továbbra is működni fog, de a Microsoft nem biztosítja a következőket: műszaki támogatás probléma esetén, szoftverfrissítések, biztonsági frissítések vagy javítások.

Bár akinek telepítve van, továbbra is használhatja Windows 7-et futtató számítógépét, a folyamatos szoftver- és biztonsági frissítések nélkül jobban ki lesz téve a vírusoknak és rosszindulatú programoknak. A biztonság megőrzésének legjobb módja, ha Windows 10-re vált – tanácsolják. A Windows 10 pedig egy új számítógépen nyújtja a lehető legjobb élményt. Ugyan a Windows 10 régebbi eszközére is telepíthető, ezt nem javasoljuk – jegyzik meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!