Az ügyész perelt, a váci hajléktalan egymilliót kapott

A Pest Megyei Főügyészség egy nő jogainak védelme érdekében indított kártérítési pert, aki csalás áldozata lett, majd hajléktalanná vált. A történet egyszerű: Vácott egy nő el akarta adni a házát. Megállapodott egy férfival a vételárban, azonban az adásvételi szerződésbe nem ez az összeg került, hanem a kialkudott ár fele. A szerződés alapján az ingatlan tulajdonjogát a férfi társának, egy nőnek a nevére jegyezték be.

Az ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte. A nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg.

A nő csalás miatt feljelentést tett. Az elkövetők bűnösségét csalás bűntettében a büntetőügyben eljárt bíróság jogerős ítéletében 2011-ben megállapította. A sértett viszont nem kapott kártérítést.

A Pest Megyei Főügyészség ezért polgári peres eljárást indított, amelyben kártérítést és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetését kérte a sértett számára. A Váci Járásbíróság az ügyész keresetének helyt adott, és jogerős ítéletében kötelezte az ingatlan megszerzőjét az ügyész által kért kártérítés és kamatai megfizetésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

Az ügyészi perindítás eredményeként az azóta hajléktalanná vált sértett közel egymillió forintot kapott. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!