Az ügyész perelt, a váci hajléktalan egymilliót kapott

A Pest Megyei Főügyészség egy nő jogainak védelme érdekében indított kártérítési pert, aki csalás áldozata lett, majd hajléktalanná vált. A történet egyszerű: Vácott egy nő el akarta adni a házát. Megállapodott egy férfival a vételárban, azonban az adásvételi szerződésbe nem ez az összeg került, hanem a kialkudott ár fele. A szerződés alapján az ingatlan tulajdonjogát a férfi társának, egy nőnek a nevére jegyezték be.

Az ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte. A nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg.

A nő csalás miatt feljelentést tett. Az elkövetők bűnösségét csalás bűntettében a büntetőügyben eljárt bíróság jogerős ítéletében 2011-ben megállapította. A sértett viszont nem kapott kártérítést.

A Pest Megyei Főügyészség ezért polgári peres eljárást indított, amelyben kártérítést és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetését kérte a sértett számára. A Váci Járásbíróság az ügyész keresetének helyt adott, és jogerős ítéletében kötelezte az ingatlan megszerzőjét az ügyész által kért kártérítés és kamatai megfizetésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Már megint maga az?” – ezzel a felkiáltással üdvözölte az életvédelmis kollégát B. György.

Az ügyészi perindítás eredményeként az azóta hajléktalanná vált sértett közel egymillió forintot kapott. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!