Foci: két gól a dorogiaknak, megvan az első győzelem

Megszerezte első győzelmét a nemrég indult új bajnokságban a Vác FC! Ez azért is örömteli hír, mert – mint a Váci Napló több cikkben részletesen taglalta – a váratlan tulajdonosváltás után szélnek eresztett csapat helyett csak alig egy héttel az első forduló előtt állt össze a „szedett-vedett” csapat, amely mindjárt három vereséggel kezdett. Most azonban a fiúk megmutatták, hogy valójában nem pofozógépnek szerződtek az NB II-be: Vác FC- Dorog 2-0.

A mérkőzést a váciak „hazai pályán”, a stadion végre megkezdett átépítése miatt Soroksáron játszották – eredetileg a hazai pályának választott balassagyarmati stadionban szerették volna megrendezni a meccset, de ehhez az MLSZ nem járult hozzá -, s viszonylag gyér érdeklődés mellett a következő összeállításban léptünk pályára: Halasi (C,K); Hajnal, Dulló, Szűcs, Szalánszki, Lassú, Magos, Szenes, Géringer, Zámbó, Juhász. Cserék: Szaszovszki, Filipovic, Pusztai, Sárosi, Lefler, Pölöskei.

A váciak rögtön az elején gyors tempóban kezdtek focizni és látszott, hogy végre győzni szeretnének. A támadások már a 10. percben góllá értek: Magos cselezgetett a Dorog térfelén, Szalánszkihoz passzolt, aki jól fogott pozíciót lefordult védőjéről és a kapuba lőtt 7 méterről (1-0). Négy perc múlva nagy váci helyzet maradt ki. Magos vétette megint magát észre egy szép beindulással, egészen az alapvonalig futott, középre adott, Csillag becsúszva óriásit mentett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ezt követően meglehetősen kiegyenlített játék folyt a pályán, a második játékrészben viszont feltámadt a Dorog és egyre több támadást vezetett, bár ezek igazán nagy gólveszélyt nem jelentettek. Aztán a 89. percben jött a második váci gól: jobb oldalról érkezett be középre egy beadás – Szűcs ívelt középre -,  ami üresen találta Zámbó Dánielt, aki élt is a lehetőséggel és a kapuba fejelt (2-0).

Csapatunk ezzel végre megszerezte első győzelmét és ez talán elég önbizalmat ad a gárdának ahhoz, hogy elmozduljanak a kiesést jelentő helyekről a tabellán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!