Foci: két gól a dorogiaknak, megvan az első győzelem

Megszerezte első győzelmét a nemrég indult új bajnokságban a Vác FC! Ez azért is örömteli hír, mert – mint a Váci Napló több cikkben részletesen taglalta – a váratlan tulajdonosváltás után szélnek eresztett csapat helyett csak alig egy héttel az első forduló előtt állt össze a „szedett-vedett” csapat, amely mindjárt három vereséggel kezdett. Most azonban a fiúk megmutatták, hogy valójában nem pofozógépnek szerződtek az NB II-be: Vác FC- Dorog 2-0.

A mérkőzést a váciak „hazai pályán”, a stadion végre megkezdett átépítése miatt Soroksáron játszották – eredetileg a hazai pályának választott balassagyarmati stadionban szerették volna megrendezni a meccset, de ehhez az MLSZ nem járult hozzá -, s viszonylag gyér érdeklődés mellett a következő összeállításban léptünk pályára: Halasi (C,K); Hajnal, Dulló, Szűcs, Szalánszki, Lassú, Magos, Szenes, Géringer, Zámbó, Juhász. Cserék: Szaszovszki, Filipovic, Pusztai, Sárosi, Lefler, Pölöskei.

A váciak rögtön az elején gyors tempóban kezdtek focizni és látszott, hogy végre győzni szeretnének. A támadások már a 10. percben góllá értek: Magos cselezgetett a Dorog térfelén, Szalánszkihoz passzolt, aki jól fogott pozíciót lefordult védőjéről és a kapuba lőtt 7 méterről (1-0). Négy perc múlva nagy váci helyzet maradt ki. Magos vétette megint magát észre egy szép beindulással, egészen az alapvonalig futott, középre adott, Csillag becsúszva óriásit mentett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Ezt követően meglehetősen kiegyenlített játék folyt a pályán, a második játékrészben viszont feltámadt a Dorog és egyre több támadást vezetett, bár ezek igazán nagy gólveszélyt nem jelentettek. Aztán a 89. percben jött a második váci gól: jobb oldalról érkezett be középre egy beadás – Szűcs ívelt középre -,  ami üresen találta Zámbó Dánielt, aki élt is a lehetőséggel és a kapuba fejelt (2-0).

Csapatunk ezzel végre megszerezte első győzelmét és ez talán elég önbizalmat ad a gárdának ahhoz, hogy elmozduljanak a kiesést jelentő helyekről a tabellán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!