Foci: újabb vereség, sajnos ez már simább volt

Az első két bajnokin, a Szolnoki MÁV és a Csákvári TK jól helytállt az NB II-ben szereplő Vác FC nyáron teljesen újjáalakuló csapata, mindkét riválistól csak 2–1-re kaptunk ki – sőt, a Szolnok ellen akár fordított is lehetett volna a találkozó végkimenetele –, azonban a Budaörs ellen már sima vereséget szenvedtünk.

Az előző hétvégén, a bajnokság 3. fordulójában megrendezésre került Budaörsi SC elleni találkozó is jól indult, hiszen 1–0-ra vezettünk Pölöskei Péter góljával, a budaörsiek azonban a szünet előtt egyenlítettek, a második félidőben pedig – a csereként beálló rutinos korábbi váci csatár, Kulcsár Tamás vezérletével – fordítottak és végül négy gólnál álltak meg (4–1).

Bosszantó, hogy már harmadik alkalommal kerültünk egygólos előnybe, mégsem tudtunk pontot szerezni, hiszen a riválisok mindannyiszor fordítani tudtak. Hiába, rutint kell még szereznie a Burzi Attila által irányított nagyon fiatal csapatnak, illetve nyilvánvalóan az erőnléti gondokat is orvosolni kell, hiszen a nyári kaotikus események után csak nagyon későn, a bajnokság kezdete előtt két héttel kezdődött el a felkészülés, emiatt pedig erőnléti lemaradásban is vagyunk a többi csapathoz képest.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Pozitívum azonban, hogy a Csákvár elleni mérkőzésen kiállított, így eltiltását töltő Szenes Bence helyett pályára lépő újonnan leigazolt támadó, Pölöskei Péter góllal nyitott első mérkőzésén. A 2014 és 2016 között Vácott már szereplő, tavasszal a harmadik ligás Füzesgyarmatban futballozó 27 esztendős támadó az MLSZ nyilvántartása szerint július végén aláírt az NB III-as Taksonyhoz, de másfél hét elteltével távozott Szabados Tamás együttesétől, így most szabadon csatlakozhatott a Váchoz.

Három idegenbeli bajnoki után a hétvégén végre „hazai” pályán játszunk, a következő, Dorog elleni bajnokit pályaválasztóként Soroksáron, a helyi együttes stadionjában rendezzük. Fontos lenne az első pont, illetve pontok megszerzése, hogy ne szakadjunk le már most a riválisoktól… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!