FRISS: Galambos Péter világbajnoki ezüstérmes Linzben!

Egyelőre nem teljesült Galambos Péter álma: a ma délutáni, két óra előtt öt perccel elindított könnyűsúlyú egypárok ezer méteres világbajnoki futamában Linzben a második helyen ért célba. Péternek igazán nem volt esélye a győzelemre, a versenyt nyerő olasz Martino Goretti gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. A Vác Városi Evezős Club klasszis versenyzője az idén már nyert egy Európa-bajnoki aranyat.

A rajt után az olasz evezős gyorsan ellépett a mezőnytől és csaknem végig megőrizte egy hajóhossznyi vezetését. Galambos – aki az 1-es pályán evezett – sokáig az ausztrál Sean Murphyvel viaskodott, ezerötszáz méterrel a cél előtt olyan szoros volt közöttük az eredmény, hogy hol a magyart, hol az ausztrált hozta ki az időmérő másodiknak. Ezer méterre a céltól Péter robbantott és egyre távolodva a harmadik helyezett Sean Murphytől, a célban végül egy hajóval lemaradva az aranyéremtől, de egy hajóval megelőzve a harmadik helyezettet, ezüstérmes lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Goretti nagyon örült és a verseny után arról beszélt, hogy sokáig úgy tűnt számára, be kell fejeznie pályafutását, de végül az egyesben új kihívásra talált és ismét tudja élvezni a versenyzést.

Érthetően egy kicsit csalódott volt Galambos Péter, hiszen a két selejtező futamot simán nyerte. „Mindent megtettem a győzelemért, és végül sikerült elmennem a cél előtt, megszerezve a második helyet. Ez egy jó verseny volt, tisztességesen megküzdöttünk az érmekért” – mondta nem sokkal a befutó után.

Murphy is a versenyt dicsérte. „„A verseny sokkal jobb lett, mint gondoltam. A múlt héten egy sérülés miatt kiszálltam a hajóból, és igazán csak most tértem vissza. Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a döntőben indulhattam. Csak azt szerettem volna, hogy jól menjen a hajó és élvezzem az evezést” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A verseny videóját itt lehet megnézni a nemzetközi szövetség honlapján. (képünkön: Goretti és Galambos Péter – forrás: worldrowing.com)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!