Hamarosan becsöngetnek: kezdődik az új tanév

Hamarosan kezdődik a 2019/2020-as tanév a Váci Tankerületi Központ intézményeiben. A tankönyvek szállítása zavartalan, a Könyvellátó Nonprofit Kft. (KELLO) mindenhová időben eljuttatja azokat. A könyveket a legtöbb iskolában már az első tanítási napon kézhez kapják a diákok.

A 2019/2020-as tanévben még a 10 – 12. évfolyamon fizetni kell a tankönyvekért és a munkafüzetekért, de jövőre várhatóan már minden diák ingyen juthat hozzájuk.

A Váci Tankerületi Központ iskoláiban több mint tizenhétezer diákkal indul a tanév. Idén a központ fenntartása alá tartozó intézményekbe több mint 1500 első osztályosnak csengetnek be. A szentendrei járásban 731 tanuló, a szobi járásban 192 tanuló, míg a váci járás területén 585 elsős tanuló kezdheti meg tanulmányait szeptember 2-án.

Az idei tanévben az alapfokú művészeti iskolákban is kötelező használni a KRÉTA rendszert, ezen belül az E-naplót, melyben a diákok osztályzatait és hiányzásait is nyomon követhetik a szülők. Már jól működik a KAFFEE rendszer is (Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat – Egységesítése és Elektronizálása), amelyen 12 folyamat elektronizálására került sor a közelmúltban, így többek között a szülői igazolások benyújtása is intézhető online. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!