Kézilabda: indul a bajnokság, büszke a csapat Alexre

A címvédő Telekom Veszprém és a Dabas pénteki mérkőzésével kezdődik a férfi kézilabda NB I új idénye. Az erőviszonyok nem változtak az előző szezonhoz képest: a bajnoki címért a Veszprém és a Szeged versenyfutása várható, a bronzéremre pedig a Tatabánya esélyes. A mezőnyben egy év NB I/B-s szereplés után ott lesz a Váci KSE is, amelynek fő célja ezúttal a gond nélküli bentmaradás.

A férfi NB I lebonyolítása az előző szezonokhoz képest változatlan: a 14 csapat körmérkőzéses rendszerben játszik 26 fordulót, majd az alapszakasz első és második helyezettje vívja a döntőt május 21-én és 24-én. December közepe és január vége között szünetel a bajnokság a januári, svéd-norvég-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt.

Csapatunk a Mezőkövesd ellen játszotta soron következő felkészülési mérkőzését a sportcsarnokban: Váci KSE – Mezőkövesdi KC 30-26 (17-14). Most szombaton, ugyancsak Vácott még lesz egy edzőmeccs a HC Vise BM ellen 17:30-tól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Ugyancsak jó hír a váciaknak, hogy az augusztus 6. és 18. között megrendezett fiú U19-es világbajnokságon Skopjéban szereplő magyar válogatott kulcsjátékosa volt irányító-átlövőnk, Bognár Alex, aki egyben a váci egyesület játékosaként a legjobb helyezést szerezte Váci KSE sportolóként a világbajnoki ötödik hellyel.

A férfi bajnokság mezőnye: Balatonfüredi KSE, Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Eger SZSE, Ferencvárosi TC, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B. Braun Gyöngyös, Mezőkövesdi KC, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, Sport36-Komló, Telekom Veszprém, Váci KSE. (képünkön: Bognár Alex – fotó: vacikse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!